ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΝΑΡ /// Κάλεσμα Προς Τους Φαντάρους : Ενάντια Στον Πόλεμο Και Στην Καταπίεση, Στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – ΝΑΡ / συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Κάθε χρόνο που περνάει ο πόλεμος έρχεται όλο και πιο έντονα στο προσκήνιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας και εκμετάλλευσης μιλάει για προετοιμασία πολεμικής οικονομίας. Σχεδιάζει από κοινού με το ΝΑΤΟ πολεμικά γεγονότα, ευθυγραμμίζοντας σε αυτή την κατεύθυνση τα κράτη μέλη της. Την ίδια στιγμή ο Δένδιας προσπαθεί να «πουλήσει» τον «εξευρωπαϊσμό» του στρατού με το λεγόμενο «Φινλανδικό μοντέλο» και την «ενίσχυση της Άμυνας», με την συνεχόμενη αγορά εξοπλισμών αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα για την νεολαία, με τη διαλυμένη προοπτική, τη φτώχεια που την μαστίζει και τη μαύρη καθημερινότητα, η ζωή για τους φαντάρους παραμένει η ίδια και χειρότερη, με τον παραλογισμό της θητείας να τους το υπενθυμίζει: Η θητεία στα στρατόπεδα που καταρρέουν τρώει τις οικονομίες των φαντάρων και των οικογενειών τους, οι υπηρεσίες αυξάνονται, ο μιλιταρισμός και ο αυταρχισμός στις μονάδες αυξάνονται, ενώ δεν γίνεται καν λόγος για προοπτική μείωσης της θητείας από το 12μηνο. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, είναι και πάλι οι φαντάροι που υποχρεώνονται, από τον Έβρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, να «επιτηρούν» και πολλές φορές να συμμετέχουν οι ίδιοι στο κυνήγι των προσφύγων, των ανθρώπων που ξερίζωσε ο πόλεμος από τις πατρίδες τους.

Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και τις Ευρωεκλογές;

Είναι ένα και το αυτό.

Γιατί είναι η Ε.Ε. που με τις πολιτικές της, τις Οδηγίες και τους κανονισμούς της, υποδεικνύει την νομοθεσία στα κράτη – μέλη, που στη συνέχεια θα έρθουν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν οι καλοθελητές της κυβέρνησης της ΝΔ με την συμφωνία και συνενοχή της αστικής αντιπολίτευσης:

  • Η Ε.Ε. είναι που απαιτεί (και έχει επιβάλλει με νόμους, Μνημόνια κτλ) διαρκώς ιδιωτικοποιήσεις, διαλύοντας τη δημόσια υγεία (κλείσιμο νοσοκομείων, απογευματινά χειρουργεία κ.ά.), ιδιωτικοποιώντας τα πανεπιστήμια και την δημόσια περιουσία (π.χ. λιμάνια, αεροδρόμια, μεταφορές). Έτσι, πίσω από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, κρύβεται η Ε.Ε. και οι πολιτικές της, σαν άμεσοι υπεύθυνοι για χιλιάδες χαμένες ζωές σε «καιρό ειρήνης», από την πανδημία μέχρι το έγκλημα στα Τέμπη.
  • Η Ε.Ε. προωθεί το Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και υποδεικνύει στις κυβερνήσεις τους εθνικούς προϋπολογισμούς τους, την πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της επισφάλειας· Η Ε.Ε. συνέβαλε στην ανάδειξη ως «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας του τουρισμού και διέλυσε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της παραγωγής, η Ε.Ε. θέσπισε πρώτη τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με αποτέλεσμα να δουλεύουμε σήμερα 12 και 14 ώρες τη μέρα.
  • Η Ε.Ε. έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό φρούριο, του οποίου η Ελλάδα είναι το πολυσυζητημένο «ανατολικό σύνορο» με τον φράκτη στον Έβρο, που οδηγεί στις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών όπως στο ναυάγιο στην Πύλο, που στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 650 ανθρώπων.
  • Η Ε.Ε. αποφάσισε ότι ο πόλεμος και η «ασφάλεια» είναι σημαντικότερα από τη ζωή. Γι’ αυτό και τα δισεκατομμύρια ευρώ για φρεγάτες, μαχητικά, άρματα, προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. και αστυνομικών σε αντίθεση με τις κοινωνικές ανάγκες για παιδεία-υγεία-κοινωνικά αγαθά που διαλύονται. Χαρακτηριστικά, οι πολεμικές δαπάνες στην Ελλάδα απογειώθηκαν, φτάνοντας το 2023 τα 7,5 δισ. ευρώ και το 3,8% του ΑΕΠ, όταν ακόμα και το ΝΑΤΟ έχει στόχο για 2%.

Ο μόνος τρόπος να αντιταχθούμε στον πόλεμο, τη φτώχεια και την μόνιμη επισφάλεια, είναι ο δρόμος του αγώνα, ίδιος για τους πολίτες και τους φαντάρους – πολίτες με στολή: Η ανατροπή αυτού του κόσμου που βάζει τα κέρδη του λίγων πάνω από τις ζωές μας, χωρίς άλλους συμβιβασμούς και «ναι μεν, αλλά». Από τις δημοσιεύσεις για τα όσα συμβαίνουν μέσα στα στρατόπεδα και τη συλλογική πάλη για μια θητεία με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, μέσα από συλλογικότητες όπως η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, μέχρι την πολιτική πάλη για να ανατραπεί η πολεμική προετοιμασία και η συμμετοχή στον πόλεμο (από την Ουκρανία και την Παλαιστίνη, μέχρι την Αφρική και την Ερυθρά Θάλασσα) και η καθημερινή λεηλασία της ζωής του λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αγωνιστές της είναι οι μοναδικές φωνές που παλεύουν για την βελτίωση της ζωής των φαντάρων και κόντρα στον παραλογισμό της θητείας

Δεν υπάρχουν σωτήρες, «ότι έχουμε είμαστε εμείς». Γι’ αυτό ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία στις ευρωεκλογές:

  • Για να μπορέσει ο λαός να ζει ελεύθερα, ποιοτικά και με αξιοπρέπεια, χωρίς φτώχεια, ανεργία, καταστολή, καταπίεση και επισφάλεια και να καταδικάσει την κυβέρνηση της ΝΔ, τη συναινετική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝεΑρ-Πλεύση και να μαυρίσει την ακροδεξιά. Για δωρεάν δημόσια αγαθά προσβάσιμα για όλους, για να δουλεύουμε λιγότερο και να ζούμε περισσότερο. Για να μην θυσιαστούν ποτέ ξανά ζωές στον βωμό του κέρδους.
  • Για να μπλοκάρουμε την πολεμική προετοιμασία και συμμετοχή της ΕΕ και κάθε πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από την Σαουδική Αραβία και την Ουκρανία, μέχρι την γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Ενάντια στα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα που στοιβάζουν θάνατο – έτοιμο προς χρήση στις αποθήκες του στρατού, όσο ο λαός πεθαίνει στους διαδρόμους των νοσοκομείων, σε τραίνα και σε πλοία.
  • Για να πάψει να υπάρχει η Ευρώπη-φρούριο, οι φράχτες και τα ναυάγια που κάθε χρόνο στοιχίζουν δεκάδες ζωές ξεριζωμένων ανθρώπων. Για να μην κληθεί ποτέ ξανά φαντάρος να κυνηγήσει στα σύνορα πρόσφυγα ή μετανάστη.
  • Για να μειωθεί η θητεία, για μια θητεία με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και ελεύθερο συνδικαλισμό, χωρίς καψόνια και μιλιταριστικές φιέστες.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα περιμένουμε να «πέσει» μόνο του ή «όταν ωριμάσουν οι συνθήκες», το σάπιο σύστημα που μας μαυρίζει τη ζωή καθημερινά. Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου δίνουμε μαζικό μήνυμα απειθαρχίας, σύγκρουσης, εξόδου από την ΕΕ από αντιπολεμική, διεθνιστική και αντικαπιταλιστική σκοπιά.

ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου