ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ενάντια Στον Καπιταλισμό, Όχι Ενάντια Στο Εμβόλιο

Για τους εντελώς ψεκασμένους θρησκόληπτους το θέμα είναι στανταράκι: το εμβόλιο θα μας καρφώσει το τσιπάκι με το 666 (τον αριθμό του αντίχριστου). Το ίδιο συμβαίνει με τις κάθε είδους τραπεζικές κάρτες, τα νέα διπλώματα και γενικά καθετί το ψηφιοποιημένο. Το έχουν λυμένο το ζήτημα από άποψη… αρχών. Και δεν νομίζουμε ότι οι αθρόες δηλώσεις δεσποτάδων υπέρ του εμβολιασμού θα τους αλλάξουν γνώμη. Αυτοί επικοινωνούν με άλλα κανάλια, μέσα και δίπλα στην επίσημη Εκκλησία. Οι δηλώσεις κάποιων δεσποτάδων υπέρ του εμβολιασμού μπορούν μόνο να άρουν τις επιφυλάξεις του υπόλοιπου «ποιμνίου».

Για τον φασίστα πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου τα πράγματα είναι επίσης απλά. Γι’ αυτό και προειδοποίησε τους συμπατριώτες του, τους οποίους αντιμετωπίζει ως υπηκόους ελέω θεού μοναρχίας: «Η σύμβαση της Pfizer είναι ξεκάθαρη: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν παρενέργειες. Εάν όμως μετατραπείτε σε αλιγάτορες, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα»!

Ο Μπολσονάρου βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους σταυροφόρους κατά του αντίχριστου και σε κάποια ελληνική γκρούπα που προειδοποιεί με αφίσες: «Δεν είναι εμβόλια, είναι “πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης“ των κυττάρων!».

Ο κλασικός σκοταδιστικός ανορθολογισμός συναντά άλλες ιδεολογικές λόξες, περιβεβλημένες τον μανδύα του… πολιτικού ριζοσπαστισμού, της… ανατρεπτικότητας, του… αντικαπιταλισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιχειρηματολογία τους είναι ίδια μ’ αυτήν του Μπολσονάρου. «Πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης των κυττάρων» οι μεν, «θα γίνετε αλιγάτορες» ο δε.

Τι κι αν έχουν δοθεί απαντήσεις από επιστήμονες (όχι ενταγμένους στο σύστημα των πολυεθνικών του φαρμάκου), ότι η δράση των νέων εμβολίων καμιά γενετική τροποποίηση του ανθρώπου δεν προκαλεί; Οτι το mRNA των εμβολίων δεν αλλοιώνει το DNA του ανθρώπου που θα εμβολιαστεί; Οι φορείς της ψευδο-επιστημονικότητας, σπεκουλάρουν με την άγνοια ή τη λειψή γνώση και προσπαθούν να καλλιεργήσουν το φόβο. Αυτό και μόνο αρκεί για να τους τοποθετήσει στη χορεία των φορέων του ανορθολογισμού και του σκοταδισμού.

Ναι, αλλά τα εμβόλια τα παράγουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου, που έχουν ως στόχο τους μόνο το κέρδος, λέει η τελευταία γραμμή άμυνάς τους.

Απάντηση: και τα παλαιότερα εμβόλια (που έσωσαν την ανθρωπότητα από λοιμώδη νοσήματα που θέριζαν ζωές) οι ίδιες πολυεθνικές τα κατασκεύασαν. Και όλα τα φάρμακα, από τα απλά και συμβατικά μέχρι τα πλέον εξελιγμένα, οι ίδιες πολυεθνικές τα παράγουν και τα εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, όσο περισσότερο state of the art είναι ένα φάρμακο (π.χ. αρκετά αντικαρκινικά φάρμακα) τόσο περισσότερο θησαυρίζουν οι πολυεθνικές απ’ αυτό, πουλώντας το σε εξωφρενικά ψηλές τιμές. Μήπως να σταματήσουμε να παίρνουμε φάρμακα και να το γυρίσουμε στα μαντζούνια, τα γιατροσόφια και τις προσευχές;

Εδώ και δυόμισι αιώνες η ανθρωπότητα κυριαρχείται από το καπιταλιστικό σύστημα που έχει ως θεό του το κέρδος. Ενα διάλειμμα -λιγότερο από τέσσερις δεκαετίες- σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ, μόλις στο ένα έκτο της Γης, ήταν αρκετό για να προσφέρει τον πρακτικό αντίποδα σε όλους τους τομείς (και στον τομέα της Υγείας). Το διάλειμμα σταμάτησε (για λόγους που δεν είναι του παρόντος να παραθέσουμε) και ολόκληρος ο πλανήτης έχει επιστρέψει στην ασφυκτική αγκαλιά του καπιταλισμού.

Ολες οι επιστημονικές ανακαλύψεις και η τεχνολογική πρόοδος που αυτές επιφέρουν γίνονται στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Ας μάθουμε, λοιπόν, να ξεχωρίζουμε την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο από την καπιταλιστική ιδιοποίησή της. «Μπορείς να πατεντάρεις τον ήλιο;», αναρωτήθηκε ο Τζόνας Σολκ, ο αμερικανός ιολόγος που ανακάλυψε το εμβόλιο για την πολυομυελίτιδα, όταν τον ρώτησαν σε ποιον ανήκει η πατέντα. Τον ήλιο σίγουρα δεν μπορείς να τον πατεντάρεις, όμως τα εμβόλια τα πατεντάρουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου. Οπως και τα φάρμακα. Ελέγχουν όλο το κύκλωμα της έρευνας (και αυτής που γίνεται στα πανεπιστήμια και τα κρατικά ινστιτούτα), της παραγωγής, της διανομής.

Είναι πραγματικά διαστροφή, από αυτή την πραγματικότητα να οδηγούμαστε σε άρνηση του εμβολιασμού ενάντια στον κοροναϊό SARS-CoV-2, αντί για τη σφυρηλάτηση αντικαπιταλιστικής-κομμουνιστικής συνείδησης. Η ανθρωπότητα πρέπει να απαλλαγεί από τα δεσμά του καπιταλισμού, που εμπορεύεται τα πάντα, που βάζει ταξικό πρόσημο ακόμα και στην αντιμετώπιση της αρρώστιας. Αυτό θα το κάνουν άνθρωποι συνειδητοί, οπλισμένοι με γνώση και όχι έρμαια της κάθε ιδεολογικής λόξας, που δεν μπορούν να διακρίνουν το στοιχειώδες και αρνούνται το εμβόλιο.

Π.Γ.

Πηγή : Εξέγερση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου