ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ | Μέσα Στην Πανδημία Ετοιμάζουν Τη Νέα Εποχή Δυστυχίας Του Λαού! Να Αγωνιστούμε Για Να Ζήσουμε Και Να Αναμετρηθούμε Με Το Σύστημα Της Βαρβαρότητας

Ζούμε μια πρωτόγνωρη -τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες- κατάσταση. Δύο φορές μέσα σε είκοσι μέρες κηρύχτηκε άτυπα στρατιωτικός νόμος και στις 6 του Δεκέμβρη από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας ζήσαμε το «φράξαν το δρόμο σε έναν άνθρωπο, αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε» ακόμα και στην κυριολεξία του! Βέβαια η βαρβαρότητα, τα εγκλήματα ενάντια στους λαούς και στους εργάτες είναι στη φύση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος γενικά, είναι θεμελιώδης όρος για την καθημερινή αναπαραγωγή του και επιβεβαίωση της κυριαρχίας του. Και ο εξαρτημένος καπιταλισμός της χώρας μας έχει γεμάτες τις σελίδες του με ιστορίες βαρβαρότητας και καταπίεσης του λαού.

Όμως όλο και περισσότερο, όλο και ευρύτερα, γίνεται κατανοητό στο λαό και στη νεολαία ότι αυτά που ζούμε δεν είναι μια «έκτακτη» κατάσταση. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση και ζωή στη χώρα δεν βρίσκεται μέσα σε «μια παρένθεση» που όταν αυτή κλείσει θα βρεθούμε τάχα σε μια κάποια «κανονικότητα». Εξάλλου μια ματιά στον πλανήτη, από τη γειτονική μας Αλβανία ως τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ, αποκαλύπτει τις συνθήκες γενίκευσης των θυελλών που είναι μπροστά μας.

Η λεγόμενη λοιπόν «έκτακτη κατάσταση» που η κυβέρνηση με το χιλιοτρυπημένο πρόσχημα της πανδημίας επιβάλλει σε βάρος του λαού και της νεολαίας δεν είναι παρά βήματα οικοδόμησης μιας προετοιμασίας. Μια προετοιμασία για αυτό που έρχεται «μετά την πανδημία». Μια προετοιμασία για αυτά που φέρνουν στο λαό μας και στη χώρα μας η παγκόσμια κρίση, η όξυνση της επιθετικότητας και των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, τα αδιέξοδα του εξαρτημένου καπιταλισμού στη χώρα. Μια προετοιμασία που τη βλέπει και τη ζει στο πετσί του ο λαός, που βγάζει και αυτός τα δικά του συμπεράσματα, ανεξάρτητα από το πόσο μαζικά κινητοποιείται σε αυτή τη συγκυρία.

Απέναντι σε αυτή την προετοιμασία βρίσκονται και δοκιμάζονται οι αγωνιστικές δυνάμεις του λαού. Για να δημιουργήσουν σήμερα όρους αντίστασης και αγώνα του λαού μας που θερίζεται από την πανδημία και από την αντιλαϊκή επίθεση. Για να συνδεθούν με το λαό και να προετοιμαστούν και αυτές, μέσα στο λαό και μαζί με το λαό, για τις απαντήσεις που απαιτούνται στις αντιδραστικές θύελλες που έρχονται!

Από το κεντρικό άρθρο της Προλεταριακής Σημαίας που δημοσιεύεται όλη ηλεκτρονικά εδώ: http://www.kkeml.gr/ps-884/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου