ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΑΛΒΑΝΙΑ Διαδηλώσεις Και Συγκρούσεις Μετά Τον Θάνατο 25χρονου Από Αστυνομικά Πυρά

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα Τίρανα, παρά την κυβερνητική απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων λόγω της πανδημίας, απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 25χρονου άνδρα από την αστυνομία.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να μπει στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την αστυνομία.

Χθες, Τρίτη, ο Κλόντιαν Ράσα πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της ολονύκτιας απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στη χώρα, επειδή δεν απάντησε στις εκκλήσεις της αστυνομίας να σταματήσει για έλεγχο. Ο υπουργός Εσωτερικών, Sander Llesaj, δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το περιστατικό.

Οι αρχικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια κατά μήκος της λεωφόρου στην οποία βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα. Φωνάζοντας «Ράμα φύγε», διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο και στη συνέχεια το κατέστρεψαν.

Συγγενείς και φίλοι του 25χρονου, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησαν να λογοδοτήσουν οι αστυνομικοί. Η αδερφή του είπε ότι ο Ράσα είχε πάει στις 1.45 π.μ. να αγοράσει τσιγάρα και πυροβολήθηκε κοντά στην είσοδο του σπιτιού του από αστυνομικούς που τον ακολούθησαν.

(Με πληροφορίες από: «Associated Press»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου