ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Μάκης Ράπτης

της Τρισεύγενης Βαρελά – Γιαννατσή

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Μάκης (Ευθύμιος) Ράπτης σε ηλικία 74 ετών. Ο σύντροφος είχε καταγωγή από την Λαμία. Εργάστηκε ως εργοδηγός οικοδομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε ηλικία περίπου 30 ετών προσχώρησε στο Τροτσκιστικό κίνημα, εντάχθηκε στην ομάδα του Μιχάλη Ράπτη, γνωστού περισσότερο με το επαναστατικό του ψευδώνυμο Μισέλ Πάμπλο. Πρωτοστάτησε και δούλεψε στην λέσχη συζητήσεων “Ενότητα”. Βοηθούσε όπου υπήρχε ανάγκη για την προώθηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Μάχιμος του Τροτσκιστικού κινήματος σε διεκδικήσεις, διαδηλώσεις, Αντισταλινικός και Αντιφασίστας. Ένας ολιγομίλητος, έντιμος και έμπιστος αγωνιστής. 

Έμενε στην γειτονιά του Κεραμεικού, στο παλιό Γκαζοχώρι. Αγωνιστήκαμε μαζί στους δρόμους και τις Λαϊκές Συνελεύσεις για πάνω από 20 χρόνια. Ήταν παρών μαζί με την σύντροφό του σε όλες τις εκδηλώσεις, τα γλέντια μας και τις διεκδικήσεις μας στο στέκι της “Παρέμβασης Κατοίκων – Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου” αλλά και σε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες που δώσαμε για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για τον λόφο Φιλοπάππου, την μετατροπή της πρώην Κορέατικης αγοράς σε πάρκο, για το Σεράφειο Κολυμβητήριο, για τα παρκόμετρα στο Θησείο, για τα νυχτομάγαζα της Ιεράς Οδού, για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο και άλλα. Επίσης έδινε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά. Τελευταία φορά συναντηθήκαμε και μας τίμησε με την παρουσία του, στο πολιτικό μνημόσυνο του Γιάννη Γιαννατσή πριν 4 χρόνια στο παρκάκι της Βουτιέ. Τα Θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στα παιδιά του και στη συντρόφισσά του Δωροθέα. 

Σύντροφε Μάκη, η μορφή σου και οι αγώνες σου, θα μείνουν στην αγωνιστική μνήμη μας για πάντα ! Θα ζεις στους αγώνες μας για την Κοινωνική Απελευθέρωση και για την Ελευθερία της εργατικής τάξης από τα δεσμά της !

Πηγή : Νέα Προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου