ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Με Τη Συνοδεία Των ΜΑΤ Κόβουν Το Ρεύμα - ΚΚΕ : Κανένα Λαϊκό Σπίτι Χωρίς Ρεύμα

Με τη συνοδεία των ΜΑΤ επιχείρησε ο ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα σε σπίτι κατοίκου της Αγίας Βαρβάρας, στις 9 Δεκέμβρη.

Ο ιδιοκτήτης, ισχυρίστηκε ότι έχει πληρώσει τους λογαριασμούς και τον παρέπεμψαν στον ΔΕΔΔΗΕ στο Περιστέρι που του είπαν να στείλει mail για να εκφράσει το πρόβλημά του!

Μετά την απαίτησή του να μάθει το χρέος του, για να το αποπληρώσει και να γίνει επανασύνδεση, του είπαν ότι δεν μπορούν να βρούνε το πρόστιμο, γιατί έχει άδεια λόγω κορονοϊού ο συγκεκριμένος υπάλληλος...

Το θέμα ανέδειξαν με ερώτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, την ίδια μέρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΚΟ Αγ. Βαρβάρας του ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος με τη συνοδεία των ΜΑΤ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος με τη συνοδεία των ΜΑΤ. Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας, η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ για να συνοδεύουν κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, που κόβουν το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τροφής και φαρμάκων, από οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια του δήμου.

Στέλνουν τα ΜΑΤ για να αφήσουν στο σκοτάδι και το κρύο οικογένειες μέσα στη καρδιά του χειμώνα, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Αγία Βαρβάρα όπως και σε όλες τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, όπως για παράδειγμα ενοίκια, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ενώ γνωρίζουν ότι τα μονοπώλια της ενέργειας προτείνουν διακανονισμούς με τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε αυτούς, άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες ή ζουν με ένα πολύ μικρό εισόδημα. Μάλιστα, αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα.

Στέλνουν τα ΜΑΤ για να κόψουν το ρεύμα σε οικογένειες στην Αγία Βαρβάρα, την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα σπίτια μας είναι τραγική και μόλις το 40% των παιδιών μας σύμφωνα με τα στοιχεία τους, έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει εκκωφαντικά από τη μία την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που όλη αυτήν την περίοδο του γενικευμένου lockdown, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και από την άλλη την σταθερή προσήλωση, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων στις επιταγές της ΕΕ και των μονοπωλίων για πλήρη εμπορευματοποίηση του ρεύματος, συνολικότερα της ενέργειας, αλλά και άλλων αγαθών όπως το νερό».(Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου