ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Μαύρα Χριστούγεννα Υπόσχεται Η Κυβέρνηση / ΠΡΙΝ

Editorial

Λένε ότι στον πόλεμο κερδίζει όποιος μένει ζωντανός δέκα λεπτά περισσότερο από τον αντίπαλο.

Θιασώτης αυτής της λογικής η κυβέρνηση Μητστοτάκη, που επιμένει ότι για να κερδίσουμε σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης αρκεί ο λαός να κάνει υπομονή μέχρι να έρθει το εμβόλιο. 

Ήδη το δήθεν ευέλικτο lockdown «των τριών βδομάδων» έγινε μήνας και παρατείνεται για έναν τουλάχιστον ακόμα μήνα, με χιλιάδες επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται ξεκρέμαστοι. 

Παραδοχή πλήρους αποτυχίας των κυβερνητικών σχεδιασμών αποτελεί η διατήρηση των κλειστών καταστημάτων και στην περίοδο των γιορτών που είχε οριστεί ως το «μεγάλο στοίχημα» του δεύτερου οριζόντιου lockdown. Το μόνο που αλλάζει με το… click away είναι ότι η κυβέρνηση καλεί τον κόσμο να αγοράζει on line αλλά να κάνει τη διανομή μόνος του!

Με την αποκλιμάκωση να είναι από οριακή έως ανύπαρκτη (στην περίπτωση της Δυτικής Αθήνας) μόνο ορόσημο απομένει η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του εμβολίου, μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, με πολλές ωστόσο αβέβαιες παραμέτρους. Ακόμα και την ύστατη ώρα, αντί να επενδύουν στα μαζικά τεστ, την ενίσχυση της προστασίας των υγειονομικών και την ιχνηλάτηση, οι κυβερνώντες δείχνουν ότι προτεραιότητές τους είναι άλλες.

Αποτελεί ύψιστη πρόκληση τη στιγμή που οι νεκροί καθημερινά παραμένουν από 80-100, να προωθείται πριν τα Χριστούγεννα η αγορά των αεροσκαφών νέας γενιάς Rafale. Μια κυβέρνηση λοιπόν που προτάσσει τους ανταγωνισμούς για τις ΑΟΖ απέναντι στις ζωές των ανθρώπων, μετακυλίει όλα τα βάρη, όλες τις ευθύνες στους ώμους του λαού και καταφεύγει στην αστυνομοκρατία για να πνίξει κάθε αντίσταση.

Πηγή : ΠΡΙΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου