ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μ. Κριθαρίδης : Το ΜέΡΑ25 Ανέλαβε Την Πρωτοβουλία, Αναμένουμε Τις Απαντήσεις Της Υπόλοιπης Δημοκρατικής Παράταξης

 

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Χτες, από το βήμα της Βουλής, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε πρόταση σύστασης επιτροπής για τη διεξοδική διερεύνηση των αιτίων που η χώρα χρεοκόπησε πριν δέκα χρόνια – μια Χρεοκοπία που οδήγησε στο ένα Μνημόνιο μετά το άλλο και εξακολουθεί να παγιδεύει την πλειοψηφία υπονομεύοντας παράλληλα την δημοκρατία.


Το Άνοιγμα του Φάκελου της Χρεοκοπίας και των Μνημονίων είναι το ελάχιστο που οφείλει η δημοκρατική παράταξη στις επόμενες γενιές. Στόχος της εξεταστικής επιτροπής που προτείναμε δεν είναι το κομματικό όφελος κανενός αλλά η καταγραφή όλων των απόψεων στη βάση ελεγμένων επιστημονικών στοιχείων.

Φυσικά δεν περιμέναμε ούτε από τη Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ (όπως κι αν λέγεται σήμερα) να στηρίξουν την πρότασή μας.

Το ΚΚΕ εξέφρασε αντίρρηση ως προς το αρχικό χρονικό σημείο της διερεύνησης που ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να είναι η αρχής της Μεταπολίτευσης, διερωτώμενος γιατί να μείνει εκτός η περίοδος της Χούντας ή και η πιο πριν περίοδος. Ρωτάμε: Πότε κρίνει το ΚΚΕ ότι πρέπει να αρχίσει; Το ΜέΡΑ25 δεν έχει αντίρρηση η έρευνα να αρχίσει πιο πριν.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει άποψη για την πρότασή μας; Δεν ενδιαφέρεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;


Το ΜέΡΑ25 ανέλαβε την πρωτοβουλία. Αναμένουμε τις απαντήσεις της υπόλοιπης δημοκρατικής παράταξης. Έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι στην επόμενη γενιά, στην Ιστορία, να μην αφήσουμε να συμβεί εκείνο που ο Όργουελ περιέγραψε με τρεις κοφτές φράσεις: «Το παρελθόν διεγράφη. Η διαγραφή ξεχάστηκε. Το ψέμα έγινε αλήθεια.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου