ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία Κατά Του «Φτωχού» Προϋπολογισμού Του 2021 Στην Πλατεία Κοραή

Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων από τους κλάδους της υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Αν και δεν υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - ενδεχομένως περισσότερες αριθμητικά και από τους ίδιους τους συγκεντρωμένους - δεν τους επέτρεψαν να απομακρυνθούν από την πλατεία Κοραή, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη πορεία προς τη Βουλή κι έτσι διαλύθηκαν ειρηνικά. 

Οι διαδηλωτές μιλούν για έναν προϋπολογισμό-πρόκληση και ζητούν μέτρα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και προσλήψεις υγειονομικών, όπως και ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Ακόμη, καταδικάζουν τον αστυνομικό αυταρχισμό στις πρόσφατες συγκεντρώσεις της 6ης Δεκέμβρη.

 Οι μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις για την προστασία από τον νέο κορονοϊό και βρίσκονται υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση. Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ, της νέας ομάδας ΟΔΟΣ όπως και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. 

Ανοιχτοί είναι πλέον οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίτερα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου