ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Κώστας Τζιαντζής, Σύντροφος Ίσκιος Στις Νέες Μάχες

Κώστας Τζιαντζής
▸Πέρασαν κιόλας εννιά χρόνια από την 1η Νοέμβρη 2011, όταν έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής, ένας αγωνιστής με ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης κομμουνιστικής Αριστεράς, ιδρυτικό στέλεχος του ΝΑΡ και καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του εγχειρήματος της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

 

Ο Κώστας Τζιαντζής από τη δύσκολη περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα μέχρι τα πέτρινα χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» τροφοδότησε την επαναστατική αναζήτηση για μια νικηφόρα κομμουνιστική επανεξόρμηση. Ειδικά μέσα από τις γραμμές του ΝΑΡ συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση των στρατηγικών και τακτικών απαντήσεων της οργάνωσης και στην εμβάθυνση της κομμουνιστικής φυσιογνωμίας του.

Η απουσία του συντρόφου Τζιαντζή γίνεται εμφατική ειδικά στη σημερινή εποχή που η πολύπλευρη κρίση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας φέρνει στο προσκήνιο επιτακτική την ανάγκη μιας συνολικής απάντησης από ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και το κόμμα που θα το υπηρετεί.

Ακριβώς λόγω της ποιότητας της προσωπικότητας και της μαρξιστικής συγκρότησής του, ο  Κώστας Τζιαντζής είχε βαθιά συνείδηση πως την ιστορία δεν την γράφουν οι προσωπικότητες, ούτε οι παρέες, αλλά η ταξική πάλη και οι πρωτοπορίες της, ειδικά οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες των κομμουνιστών. Γι’ αυτό και συνέβαλε πάντα ουσιαστικά στο ΝΑΡ και στο στόχο του για το νέο κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας.

Οι καινοτόμες ιδέες και το φωτεινό παράδειγμα του Κώστα Τζιαντζή θα μας συντροφεύουν, σαν σύντροφος ίσκιος, στις αναμετρήσεις του μέλλοντος.

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου