ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οργανώσεις Για Το Πολυτεχνείο 2020


Η σιγή νεκροταφείου που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!


Παρά την χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλη την χώρα και την απαγόρευση κάθε συνάθροισης άνω των τριών ατόμων.

Παρά τις απειλές για πρόστιμα ως 5.000€ για τους διοργανωτές “παραβάτες” της απαγόρευσης, τους 6.000 αστυνομικούς που έχουν περικυκλώσει τόσες μέρες το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τον ορυμαγδό τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση μέσω των στελεχών της, μαζί με τα πληρωμένα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ.

Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Χαιρετίζουμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού που έσπασαν την απαγόρευση κατεβαίνοντας στον δρόμο στις διάφορες συγκεντρώσεις των πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων, δηλώνοντας ξεκάθαρα προς το σύστημα και τους εκφραστές του, ότι ο αγώνας για αντίσταση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους δεν μπαίνει σε αναστολή. Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στην διάλυση του συστήματος περίθαλψης, που έχει αφήσει ουσιαστικά τον λαό απροστάτευτο στην πανδημία. Μια πανδημία που το σύστημα χρησιμοποιεί στην ουσία, ως “ευκαιρία” για να περάσει την επίθεση του χωρίς αντιδράσεις, ρίχνοντας την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον λαό και τη νεολαία.

Αυτοί οι αγωνιστές που κατέβηκαν στον δρόμο, απέδειξαν ποιος πραγματικά σέβεται και νοιάζεται για την υγεία του λαού. Παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας και κρατώντας αποστάσεις, όταν οι δυνάμεις καταστολής το “επέτρεπαν” και δεν χτύπαγαν τον κόσμο. Έδειξαν στην πράξη ότι η “έννοια” της κυβέρνησης για την υγεία του λαού είναι πέρα για πέρα προσχηματική.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα με δακρυγόνα, ξύλο, προσαγωγές, πρόστιμα, συλλήψεις και αύρες, με πολλά μπλοκ οργανώσεων σε όλη την χώρα να περικυκλώνονται και να χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής.

Το σπάσιμο της απαγόρευσης δείχνει ότι, παρά την προπαγάνδα, η κυβέρνηση δεν θα αφεθεί ήσυχη στο μαύρο μέλλον που θέλει να επιβάλει σε νεολαία, εργαζόμενους και συνολικά στον λαό.

Στο επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τις προσπάθειες για τον ευρύτερο δυνατό πολιτικό συντονισμό και την κοινή δράση των οργανώσεων της ριζοσπαστικής και μαχόμενης Αριστεράς, μέσα και από το μαζικό κίνημα και τους φορείς του, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 26/11 ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Βρούτση, αλλά και συνολικά για τη συμβολή μας στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για υγεία, παιδεία, εργασία, δημοκρατία και λαϊκές ελευθέριες και ειρήνη. Καλούμε όλες τις οργανώσεις της κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και ανατρεπτικής αριστεράς να συμβάλλουν σε αυτή τη κατεύθυνση.
 
Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες των συγκεντρώσεων και να αποσυρθεί κάθε κατηγορία.
Να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Υπογράφουν οι οργανώσεις:

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αριστερή Ανασύνθεση

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ(μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΣΕΚ

Συνάντηση για μια ΑΔΑ

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

    Με κινητοποιήσεις μνήμης και αγώνα τίμησε σήμερα ο ελληνικός λαός σε όλη την επικράτεια την επέτειο του Πολυτεχνείου, κόντρα στην απόπειρα της κυβέρνησης της Ν.Δ. να υλοποιήσει, επιτέλους, το παλιό όνειρο της αστικής τάξης και της αμερικάνικης πρεσβείας να τελειώνουν με την επέτειο, να σβήσουν τη μνήμη. Απέναντί του ο λαός βρήκε και σήμερα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πλήρη κινητοποίηση και με ενεργοποιημένα τα πιο μαύρα αντανακλαστικά τους: με ωμή αστυνομική βία, πάνοπλοι αστυνομικοί και αύρες εφάρμοσαν το δολοφονικό σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενάντια στον εχθρό-λαό. Αποδείχτηκε έτσι αυτό που εξαρχής ξέραμε, ότι η υγειονομική προστασία ήταν απλώς η πρόφαση. Οι ίδιοι οι κρατικοί μηχανισμοί ήταν αυτοί που λειτούργησαν σαν υγειονομική βόμβα, τη στιγμή που οι διαδηλωτές τήρησαν με υποδειγματικό τρόπο όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

    Ο λαός σήμερα ματαίωσε, διά πυρός και σιδήρου, την προσπάθεια κυβέρνησης και πρεσβείας να ξεμπερδέψουν, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, με το μήνυμα του Νοέμβρη. Δεν τους πέρασε. Οι διαδηλώσεις έγιναν, η απαγόρευση έσπασε, το Πολυτεχνείο ζει!

    Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις των οργανώσεων και συλλόγων πραγματοποιήθηκαν σε μια σιδερόφρακτη πόλη, με 6.000 πάνοπλους αστυνομικούς και τρία θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού να έχουν μετατρέψει το κέντρο σε κατεχόμενη πόλη. Όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας τηρήθηκαν υποδειγματικά από τους διαδηλωτές. Το μόνο που κατάφεραν οι απρόκλητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών ήταν να μετατρέψουν όλη την πόλη, από τα Προπύλαια και την Ομόνοια μέχρι το Μεταξουργείο και το σταθμό Λαρίσης και από τα Σεπόλια μέχρι τα Πετράλωνα, σε δεκάδες ποτάμια λαϊκής οργής. Αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε επιθέσεις, προσαγωγές και μαζικά πρόστιμα.

    Απαιτούμε:

    | Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

    | Να διαλυθούν οι ειδικές μονάδες καταστολής του λαού

    | Να παραιτηθεί ο υπουργός καταστολής, Χρυσοχοΐδης

    Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας!

    Στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες, με την πανδημία του κορωνοΐού σε συνδυασμό με την εγκληματική διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας από τη μια, κι από την άλλη με τις χουντικής έμπνευσης κυβερνητικές απαγορεύσεις και τα μέτρα περιστολής των ελευθεριών του λαού, το ΕΚΚΕ τίμησε την επέτειο της εξέγερσης!

    Τη Δευτέρα 16/11, ολιγομελής αντιπροσωπεία μας μαζί με εκπρόσωπους συλλόγων, σωματείων και ομοσπονδιών κρέμασε πανό και κατέθεσε λίγα λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου.

    Την Τρίτη 17/11, αντιπροσωπεία μας, μαζί με τους συντρόφους μας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του ιδρύματος.

    εκκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή