ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Πραγματικά Καθολικό Lockdown ΤΩΡΑ!

 


Εχουμε αρχίσει να εξαντλούμε τα περιθώρια λήψης μέτρων, τα περιθώρια για άλλα μέτρα είναι μικρά, δήλωσε σήμερα ένας από τους «ειδικούς» που στηρίζουν καθημερινά στα ΜΜΕ την εγκληματική πολιτική της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μήπως μπορεί να μας πει πόσοι εργαζόμενοι «παστώνονται» καθημερινά στα άθλια μέσα μαζικής μεταφοράς, για να πάνε σε δουλειές που δεν έχουν σχέση ούτε με την παραγωγή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ούτε με την κοινή ωφέλεια;

Ολόκληρος ο λεγόμενος δευτερογενής τομέας (με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εργαζόμενων, σε συνθήκες συνωστισμού και καταβολής έργου) είναι ανοικτός, σύμφωνα με την ΚΥΑ για το δεύτερο «λοκντάουν». Το ίδιο και ο κατασκευαστικός τομέας. Οσο για τον λεγόμενο τριτογενή τομέα, αν εξαιρέσουμε την εστίαση, το λιανεμπόριο και μερικές ακόμα υπηρεσίες (π.χ. γυμναστήρια, κομμωτήρια), όλες οι άλλες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών τους.

Ετσι, το λοκντάουν είναι λειψό (σημαντικά χαλαρότερο από εκείνο της περασμένης άνοιξης). Δεδομένου δε ότι εφαρμόστηκε με τεράστια καθυστέρηση και σε συνθήκες πολύ μεγάλης διασποράς του κοροναϊού σε όλη τη χώρα, έχουμε ως αποτέλεσμα τη συνέχιση του εφιάλτη και την αργή συγκράτηση της διασποράς.

Να σταματήσουν τα παραμύθια περί εξάντλησης των περιθωρίων λήψης μέτρων. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια, όμως ούτε που σκέφτονται να τα χρησιμοποιήσουν, για να μη θίξουν τα καπιταλιστικά κέρδη.

Η λύση είναι μία: πραγματικά καθολικό lockdown, με πλήρη κάλυψη του μισθού και της ασφάλισης των εργαζόμενων,

Αυτό σημαίνει ότι κάθε παραγωγική, εμπορική και άλλου τύπου οικονομική δραστηριότητα του καπιταλισμού και του κράτους του, πλην των απαραίτητων για την τροφοδοσία του λαού με είδη άμεσης ανάγκης και της κοινής ωφέλειας, πρέπει ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ, χωρίς καμιά απώλεια για τους εργαζόμενους, που πρέπει να εξακολουθήσουν να παίρνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μισθό τους και ΠΛΗΡΗ ασφάλιση. Μόνο έτσι θα περιοριστούν οι μετακινήσεις και η επαφή μεταξύ πολλών, που αποτελεί εύφορο έδαφος για τη διάδοση του ιού.

Οι καπιταλιστές και το κράτος τους δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τέτοιο lockdown. Oι εργάτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να το επιβάλουν.

Πηγή : Εξέγερση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου