ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

«Εταιρεία Δολοφόνων» Κατά Του Λαού / Editorial - ΠΡΙΝ

  Editorial - ΠΡΙΝ
 
Μια «εταιρεία δολοφόνων», η οποία εκτελεί πληρωμένα συμβόλαια κατά του λαού και της υγείας του, έχουν φτιάξει συνεταιρικά η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών. Τα όσα τραγικά συνέβησαν και συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας –που δυστυχώς δεν αποκλείεται να επαναληφθούν στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα– αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση το έγκλημα που συντελείται και τους πραγματικούς υπαίτιους. Όλους αυτούς οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια υπονόμευσαν συνειδητά και συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, φροντίζοντας παράλληλα να θησαυρίζει με κάθε τρόπο το ιδιωτικό κεφάλαιο και οι παρατρεχάμενοί του.
Η κυβέρνηση δεν έμεινε μόνο στην πεισματική της άρνηση να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Αν και είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως από τους μαχόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να επιστρατεύσει τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κορύφωση της υγειονομικής κρίσης, χρειάστηκε να φτάσει στο «και πέντε» για να επιτάξει κάποιες από αυτές στη Θεσσαλονίκη, όταν είδε ότι το παζάρι δεν απέδιδε. Και πάλι, όμως, φρόντισε να το κάνει με το αζημίωτο, καθώς έχει υποσχεθεί μεγάλα ποσά (για 1.600 ευρώ τη βραδιά κάνουν λόγο πληροφορίες) για την ενοικίαση των κλινών εντατικής θεραπείας, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Όσο για τους κλινικάρχες, μοιάζουν να έχουν αποθρασυνθεί και να μην υπολογίζουν τίποτα άλλο πέρα από τα κέρδη τους, ακόμη και σε αυτήν την τραγωδία. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, δεν διστάζουν να παραδέχονται δημοσίως ότι, παρά τα δισ. που έχουν σκανδαλωδώς βάλει στην τσέπη, οι επιχειρήσεις τους δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και υστερούν κατά πολύ σε σύγκριση με τα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι ένοχοι — πρέπει να πληρώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου