ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΕΚ : Να Σταματήσει Η Δίωξη Των Πέντε Αγωνιστών Μελών Του ΣΕΚ Και Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Που Συνελήφθησαν Στην Ν.Ιωνία

Ανακοίνωση Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.  


Να σταματήσει η δίωξη των πέντε αγωνιστών μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνελήφθησαν στην Ν.Ιωνία διότι καλούσαν στην Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Με συλλήψεις πέντε μελών του ΣΕΚ που καλούσαν στην Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη στη λαϊκή αγορά των Πευκακίων στη Ν. Ιωνία συνέχισε η ΕΛΑΣ την κατασταλτική εκστρατεία Χρυσοχοίδη κατά της Αριστεράς η οποία μετά το Πολυτεχνείο συνεχίζει και δίνει τη μάχη της στήριξης των εργαζόμενων που αντιστέκονται στις βάρβαρες επιθέσεις της κυβέρνησης.  

Σημειωτέον ότι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Είναι πρόκληση να συλλαμβάνονται αγωνιστές και αγωνίστριες που στηρίζουν την απεργία στις 26 Νοέμβρη, καλεσμένη από το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ για να μπει τέλος στις επιθέσεις της κυβέρνησης, την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που οδηγεί στο θάνατο καθημερινά δεκάδες ανθρώπους σε συνθήκες όπου το ΕΣΥ καταρρέει από την έλλειψη προσωπικού και ΜΕΘ.

Είναι απαράδεκτο να παραπέμπονται και να σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της διέγερσης με βάση το άρθρο (ΠΚ 184 παρ.1), για παραβίαση διατάξεων υγείας(285) και του διαβόητου νόμου Χρυσοχοίδη συνεχίζοντας την κατάπτυστη επιλογή καταστολής των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου.

Δεν άφησαν δημοτική σύμβουλο της Ν.Ιωνίας να τους επισκεφθεί στο ΑΤ δηλώνοντας της ότι υπήρχε κρούσμα κορονοϊού την προηγούμενη μέρα. Έθεσαν σε κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό απροκάλυπτα τους συλληφθέντες.

Το παρών στο ΑΤ έδωσε εκπρόσωπος του ΕΚΑ ενώ επικοινώνησαν στελέχη της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και να σταματήσει η δίωξη. Επίσης δημοτικοί σύμβουλοι της Ν.Ιωνίας απο τις παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση , «Εκτός σχεδίου» και Ενότητα για την Νέα Ιωνία καθώς και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αφέθηκαν ελεύθεροι και η Αστυνομία παραπέμπει στον εισαγγελέα την δικογραφία που σχημάτισε.

Δεν θα τους περάσει!  

Η Αριστερά και τα συνδικάτα στάθηκαν ενάντια στις προκλητικές απαγορεύσεις των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου και έχουν την δύναμη να τσακίσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης όπως και τα αστυνομικά μέτρα Χρυσοχοίδη σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης της 26ης Νοέμβρη.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη των πέντε αγωνιστών και αγωνιστριών.

Καλούμε στην απεργία στις 26 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ.Κλαυθμώνος στις 11πμ για να υπερασπίσουμε τα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν όλα τα εργατικά αιτήματα που κυριολεκτικά σώζουν ζωές.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Αθήνα, 21 Νοέμβρη 2020

1 σχόλιο:

  1. ε προσαγωγές μελών του ΣΕΚ που μοίραζαν προκηρύξεις που καλούσαν στην απεργία της 26/11, προχώρησε σήμερα Σάββατο 21/11, η αστυνομία, στη Λαϊκή του Περισσού, με το πρόσχημα ότι καλούσαν σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση, για την ημέρα της απεργίας.

    Οι αγωνιστές αυτοί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ν. Ιωνίας όπου μετά από δύο περίπου ώρες, κι αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για να πάει στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Η πολιτική της φασιστικοποίησης, εκτός απ’ το να ποινικοποιεί τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, δε διστάζει πλέον να ποινικοποιεί με κάθε πρόσχημα, και το μοίρασμα της προκήρυξης. Εκτός απ΄ την ποινικοποίηση της αφισοκόλλησης, των πανό, ή ακόμα και αναρτήσεων στο διαδίκτυο.

    Καταγγέλλουμε τη νέα κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων μπροστά στην απεργία της 26 Νοέμβρη, και λίγες μόλις μέρες μετά το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής της 17ης Νοέμβρη που αντιμετώπισαν όσοι βρέθηκαν στο δρόμο υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στη διαδήλωση.

    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

    ΚΚΕ (μ-λ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή