ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΙΝ : Με Χουντικές Ρυθμίσεις Κατά Του Πολυτεχνείου!

Συνθήκες χούντας διαμορφώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της αστυνομίας να απαγορεύσει όλες τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 15ης Νοεμβρίου έως και τις 9 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου»! Πρόκειται δηλαδή για κατάργηση στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και αναστολή άρθρων του συντάγματος (όπως το άρθρο 11), που πλέον μπαίνουν στο «γύψο» μέχρι νεωτέρας.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση προς τον λαό και τις δημοκρατικές ελευθερίες το γεγονός πως χρησιμοποιούνται διατάξεις που είχε χρησιμοποιήσει η χούντα για να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις και η πορεία του Πολυτεχνείου, της εξέγερσης που αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα κατά της δικτατορίας.

Όπως σημειώνεται σε πολλά ΜΜΕ ήδη, καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια έχει γίνει και στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις 21/04/1967 (ημέρα επιβολής της αμερικανοκίνητης χούντας των συτναγματαρχών) και στις 17/11/1973, ημέρα αιματηρής κατάπνιξης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν απαγορεύει μόνο τις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου, στους συγκεκριμένους χώρους που εκδηλώνονται όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και κάθε άλλη πιθανή κινητοποίηση σε άλλο σημείο, θέλοντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε όλη τη χώρα. Επιπλέον η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει και εξοντωτικά πρόστιμα, στοχοποιώντας και πιθανούς «διοργανωτές». Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις: Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. 

Όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να ρίξει ιατρική ρόμπα πάνω της, την προδίδουν οι αρβύλες του ΕΣΑατζή και το κλομπ του ΜΑΤατζή!

Η ακραία αυτή κυβερνητική τακτική δεν προκύπτει από υγειονομικούς λόγους. Όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να ρίξει ιατρική ρόμπα πάνω της, την προδίδουν οι αρβύλες του ΕΣΑατζή και το κλομπ του ΜΑΤατζή! Μια κυβέρνηση που άφησε το ΕΣΥ αθωράκιστο, που δεν μπορεί να «γεννήσει» λεωφορεία και συρμούς, ούτε να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς παρά μόνο χιλιάδες αστυνομικούς, που άνοιξε την πόρτα ξανά στον κορονοϊό λόγω των πολυεθνικών του τουρισμού, κοροϊδεύει αισχρά όταν μιλά για προστασία από την πανδημία. Ειδικά, όταν οι δυνάμεις του κινήματος που καλούν στην πορεία του Πολυτεχνείου έχουν ξεκαθαρίσει πως αυτή θα γίνει με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ.)

Από την χουντικής έμπνευσης απόφαση Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη και Σία, προκύπτουν δύο καίρια πολιτικά ζητήματα:

Πρώτο, η κυβέρνηση είναι σε πανικό και επιχειρεί προκλητική καταστολή, καθώς καταλαβαίνει πως έρχεται τσουνάμι οργής για την αντιλαϊκή της πολιτική, την τραγική της αποτυχία στο θέμα της πανδημίας και την έκρηξη φτώχειας και ανεργίας. Δεν πρόκειται για επίδειξη δύναμης, αλλά για έκφραση αδυναμίας, καθώς δεν μπορεί να πείσει τον λαό και καταφεύγει στη φίμωσή του.

Δεύτερο, οι υπεραντιδραστικές κυβερνητικές αποφάσεις θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η ΝΔ αποχαλινώθηκε από τη στιγμή που βλέπει τον άλλο πόλο του αστικού δικομματισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, να συμμορφώνεται με το πρώτο πακέτο ακύρωσης του Πολυτεχνείου, αρνούμενο κάθε συμμετοχή στην πορεία (κάνοντας και επιθέσεις σε όσους θα διαδηλώσουν!) και υιοθετώντας απλά συμβολικές πρακτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαρύτατες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή! Στην ίδια λογική βεβαίως ήταν και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και φωνές από τον ευρύτερο «προοδευτικό» χώρο, μέσα και από τα ΜΜΕ, που στην ουσία τροφοδοτούσαν τη συναίνεση στην απαγόρευση του φετινού Πολυτεχνείου. Τι θα κάνουν αυτές οι δυνάμεις, τώρα που αποκαλύφθηκε που το πάνε Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Σία;

Πηγή : Πριν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου