ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Της ΟΚΔΕ Για Τα Γεγονότα Στην 47η Επέτειο Του Πολυτεχνείου

ΟΡΓΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

 Η 47η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου σημαδεύτηκε από ξύλο, χημικά, αύρες, εκατοντάδες προσαγωγές, πρόστιμα, συλλήψεις στον σωρό. Οι ροπαλοφόροι του Χουντοχοίδη επιτέθηκαν σε κάθε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ή αποπειράθηκε να πραγματοποιηθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Ήταν η αναμενόμενη συνέχεια από αυτούς που την τελευταία εβδομάδα επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ κατατρομοκράτησης των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, χρησιμοποιώντας τον βούρδουλα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική και επαίσχυντη απαγόρευση των συναθροίσεων.


Η ΟΚΔΕ καταδικάζει αυτό το όργιο καταστολής. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό μιας ελάχιστα συγκαλυμμένης σύγχρονης χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι το μοναδικό μέσο που έχει η κυβέρνηση, για να φιμώσει την κοινωνία μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες και τη δολοφονική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Η ΟΚΔΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους που αψήφησαν το κλίμα τρομοκρατίας που έστηνε τόσες μέρες η κυβέρνηση, συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Που υπερασπίστηκαν το αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία. Που υπερασπίστηκαν στην πράξη τα δικαιώματά τους για αξιοπρέπεια, υγεία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε τους νεκρούς και τους ήρωες του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς και τους ήρωες της πανδημίας. Νεκρούς και ήρωες που η κυβέρνηση λερώνει όποτε τους θυμάται, δηλαδή κάθε φορά που τους χρησιμοποιεί για να καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Κάθε φορά που πετάει πακτωλούς χρημάτων σε αργυρώνητα ΜΜΕ για να παίζουν τα επικοινωνιακά της παιχνίδια, κάθε φορά που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το ΕΣΥ και το προσωπικό του αλλά ξέρει να αγοράζει φρεγάτες, πολεμικά αεροπλάνα, περιπολικά και δακρυγόνα ενώ εξαντλούνται οι κλίνες στις ΜΕΘ, κάθε φορά που χαρίζει τα πάντα σε κεφάλαιο και εργοδότες ενώ εμάς τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μας καταδικάζει στην ασθένεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η αμφισβήτηση στην πράξη της χουντικής απαγόρευσης της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου ήταν ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο βήμα ενάντια στην ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ, που πρέπει να τη διώξουμε το συντομότερο, με μια αναμέτρηση διαρκείας – πριν μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική υγειονομική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την δήθεν αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που πρακτικά δεν έκανε τίποτα για να αμφισβητήσει την κατάργηση ενός συνταγματικού δικαιώματος. Δεν έχει κανένα νόημα να σεβόμαστε την αστική νομιμότητα που οι ίδιοι καταργούν. Οι αγώνες μας, για να επιβάλλουμε μια άλλη, ριζικά διαφορετική πολιτική, είναι η μόνη πραγματική προστασία της υγείας και της ζωής μας. Η ΟΚΔΕ, όπως και σήμερα 17/11, θα είναι πάντα παρούσα σε αυτούς τους αγώνες και θα συνεχίσει να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για την επιτυχία τους.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων – συλληφθέντων.
 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου