ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πρoκλητική Επίθεση Στο Φεμινιστικό Κίνημα! / του Νικόλα Κολυτά

Απίστευτο και όμως αληθινό.Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε μέλη πολιτικών οργανώσεων και φεμινιστικών συλλογικοτήτων επειδή τόλμησαν να πραγματοποιήσουν μια συμβολική συγκέντρωση για την ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών και μάλιστα τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Ο Χρυ­σο­χοϊ­δης και η κυ­βέρ­νη­σή του με το πρό­σχη­μα της παν­δη­μί­ας επι­διώ­κουν να φι­μώ­σουν οποια­δή­πο­τε φωνή προ­σπα­θεί να αντι­στα­θεί σε μια κοι­νω­νία που βυ­θί­ζε­ται όλο και πε­ρισ­σό­τε­ρο στο σκο­τά­δι. Μετά τις κα­θο­λι­κές απα­γο­ρεύ­σεις συ­να­θροί­σε­ων, τα όργια κα­τα­στο­λής, τις ει­σαγ­γε­λι­κές διώ­ξεις εις βάρος αρ­χη­γών πο­λι­τι­κών κομ­μά­των, ήρθε και η επί­θε­ση στο γυ­ναι­κείο κί­νη­μα. Και μά­λι­στα σε μια ημέρα ορό­ση­μο για τα δι­καιώ­μα­τα των γυ­ναι­κών, αλλά και σε μια πε­ρί­ο­δο που οι γυ­ναι­κο­κτο­νί­ες αυ­ξά­νο­νται με επι­κίν­δυ­νους ρυθ­μούς.

Η συμ­βο­λι­κή κι­νη­το­ποί­η­ση του γυ­ναι­κεί­ου κι­νή­μα­τος για τη ση­με­ρι­νή πα­γκό­σμια ημέρα ενά­ντια στη βία κατά των γυ­ναι­κών, απο­τέ­λε­σε το "νού­με­ρο ένα δη­μό­σιο κίν­δυ­νο" τη στιγ­μή που τέσ­σε­ρις κα­τα­δι­κα­σμέ­νοι Χρυ­σαυ­γί­τες κυ­κλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι. Αστυ­νο­μι­κές δυ­νά­μεις πε­ρι­κύ­κλω­σαν τις γυ­ναί­κες που συ­γκε­ντρώ­θη­καν τη­ρώ­ντας τις απα­ραί­τη­τες απο­στά­σεις και στη συ­νέ­χεια τις συ­νέ­λα­βαν στοι­βά­ζο­ντάς τες σε ένα μικρό βαν που προ­φα­νώς δεν πλη­ρεί κα­νέ­να μέτρο προ­στα­σί­ας ενά­ντια στον κο­ρω­νο­ϊό. Για μια ακόμη φορά το κί­νη­μα βρί­σκε­ται μίλια μπρο­στά από τις κρα­τι­κές αρχές. Τί­πο­τα όμως δεν είναι τυ­χαίο.

Στην Ελ­λά­δα σή­με­ρα νο­μι­μο­ποιεί­σαι να πα­νη­γυ­ρί­ζεις για τους αριθ­μούς των νε­κρών, να ισχυ­ρί­ζε­σαι ότι με πε­ρισ­σό­τε­ρες ΜΕΘ θα υπήρ­χαν πε­ρισ­σό­τε­ροι θά­να­τοι και να βυ­θί­ζεις μια κοι­νω­νία στη φτώ­χεια και στην εξα­θλί­ω­ση, αλλά απα­γο­ρεύ­ε­ται να αντι­στέ­κε­σαι πο­λι­τι­κά, να εκ­φρά­ζε­σαι συλ­λο­γι­κά και μά­λι­στα με τή­ρη­ση των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων. Το γυ­ναι­κείο κί­νη­μα όμως σή­με­ρα απέ­δει­ξε ότι τί­πο­τα δεν είναι αδύ­να­το.

Οι συ­ντρό­φισ­σές μας έβα­λαν μπρο­στά τα σώ­μα­τά τους, τόσο για τις αδελ­φές τους που χά­θη­καν από κά­ποια κα­ρα­μπί­να ή κά­ποιο μα­χαί­ρι, όσο και για όλους όσοι θέ­λουν να αγω­νί­ζο­νται για μια κοι­νω­νία χωρίς κα­τα­πί­ε­ση, βία, φτώ­χεια και αυ­ταρ­χι­σμό.

Αλ­λη­λεγ­γύη στον αγώνα τους!

 Πηγή : rproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου