ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΕΕΚ : Όλοι Στην Απεργία. Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020

 


Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, πλ. Κλαυθμώνος, 11:00 π.μ. με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων

SOS στη Ζωή!
Απεργία για την Υγεία, την Εργασία, την Παιδεία

Η απεργιακή κινητοποίηση της 26/11/2020 είναι η πρώτη εργατική κινητοποίηση που καλείται μετά το άγριο κατασταλτικό όργιο που οργάνωσε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη στις 17 Νοέμβρη 2020, αποτυγχάνοντας να επιβάλλει σιωπητήριο στη χώρα. Το σιωπητήριο, απόπειρα μιας χουντικής έμπνευσης καραντίνας των δικαιωμάτων του λαού, απέτυχε να επιβληθεί παρά τις απειλές για πρόστιμα και την άγρια καταστολή. Το λαϊκό κίνημα σ’ όλη την χώρα διαδήλωσε πως ο αγώνας για ζωή δεν μπαίνει σε αναστολή, αποκαλύπτοντας την αδυναμία του κυβερνητικού συνασπισμού να διαχειριστεί με λαϊκή αποδοχή το LOCK DOWN.

Την απεργία κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας με αφορμή τις δημοσιευμένες διαρροές του νέου εργασιακού νομοσχέδιου, που ο υπουργός Βρούτσης προωθεί. Με το νομοσχέδιο αυτό φιλοδοξεί με νέες απορρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, να καταργήσει την πληρωμή της υπερωρίας, κάνοντας ελαστικότερο το οκτάωρο -όπου έχει απομείνει-, να φακελώσει κάθε συνδικαλιστική οργάνωση και συνδικαλιστή, να επιβάλει προσωπικό ασφάλειας στο δημόσιο για να δημιουργήσει ντε φάκτο απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εμποδίσει την αγωνιστική δράση των εργατών για την υπεράσπιση της απεργίας, ορίζοντάς την ως κακούργημα.

Έτσι η απεργία της 26/11/2020, εκ των πραγμάτων γίνεται η δεύτερη αγωνιστική κινητοποίηση που ο λαός έχει ευκαιρία να αναμετρηθεί με την κυβέρνηση και τις καταστροφικές πολιτικές που σχεδιάζει στην ζωή του, κάτω από το καθεστώς επιβολής ενός δεύτερου LOCK DOWN  το οποίο ο Μητσοτάκης προπαγανδίζει με την βοήθεια των πληρωμένων ΜΜΕ, σαν αναγκαίο μέτρο για την προστασία της κοινωνίας από τον υγειονομικό κίνδυνο του κορονοϊού.

Όμως πλέον δεν μπορεί να κρύβουν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως το νέο LOCK DOWN προκλήθηκε γιατί δεν μερίμνησαν για την υγειονομική προστασία, με τεστ για όλο το λαό, με νέες ΜΕΘ, με περισσότερους γιατρούς και νοσοκομεία.  Αντίθετα χρηματοδοτεί τα ΜΜΕ για να προπαγανδίσουν τα αντικοινωνικά LOCK DOWN που καταδικάζουν το λαό σε ανεργία, στερώντας το ψωμί και την ελευθερία του! Δεν μπορούν να κρύψουν πως, ενώ καλούσαν το λαό να χειροκροτήσει τους υγειονομικούς που με αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν τον ιό, από την άλλη προσλαμβάνουν αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν την οργή του λαού από τις συνέπειες της ανεπάρκειας και της καταστροφικής πολιτικής τους.

Δεν μπορούν να κρύψουν, ενώ κατηγορούν τη νεολαία και τις αντιφασιστικές και απεργιακές συγκεντρώσεις, σαν φορείς του ιού, ότι είναι αυτοί που με τις ανύπαρκτες δαπάνες στα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ περιορίζουν την ελεύθερη μετακίνηση του κόσμου και την καθιστούν ανασφαλή Είναι αυτοί που αρνούνται πως οι ελλείψεις σε αίθουσες, δασκάλους και σχολεία, μετατρέπουν το εκπαιδευτικό σύστημα σε φορέα του ιού, γεμίζοντας την τσέπες των ημετέρων με προμήθειες για μάσκες και παγουρίνια και τις οικογένειες των εφήβων με κορονοϊό.

Η κυβερνητική επιβολή αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, φαίνεται πως είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην προσπάθεια να σώσει Έλληνες καπιταλιστές από την κατάρρευση που τους επιφυλάσσει η παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση του καπιταλισμού, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και των LOCK DOWN. Η παύση στην εργασία που επιβάλλει το αναγκαίο -λόγω έλλειψης υγειονομικών υποδομών, επειδή κοστίζουν- για την προστασία της υγείας LOCK DOWN, αποδιοργανώνει την αναπαραγωγή του κεφαλαίου, δυναμιτίζοντας παραπέρα κάθε προσπάθεια αποφυγής μιας νέας παγκόσμιας έκρηξης της κρίσης, την ώρα που δεν έχει ακόμα λυθεί κανένα από τα προβλήματα που δημιούργησε το κύμα της κρίσης του 2008.

Έτσι οι νομοθετικές επιθέσεις στο δικαίωμα του συνέρχεσαι, στην ελεύθερη κυκλοφορία, μαζί με την αστυνομική καταστολή της 17/11/2020, δεν θυμίζουν μόνο τη βίαιη αντίδραση της χούντας στην προσπάθεια να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία, ούτε και την υπό κυβερνητική καθοδήγηση καταστολή του κινήματος των πλατειών και των εργατικών κινητοποιήσεων, της περιόδου επιβολής των μνημονίων ή του Δεκέμβρη του 2008, που επέλεξαν οι αντίστοιχες τότε κυβερνήσεις. Θυμίζουν και την τύχη όλων αυτών που τα έβαλαν με το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή. Η βία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει την αδυναμία της!

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απάντηση με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τα συλλαλητήρια στις 26 του Νοέμβρη που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τον υποταγμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, που για ακόμα μια φορά, στηρίζει απροκάλυπτα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, πρέπει να κλιμακώσουν την δράση τους για την ανατροπή της καταστροφικής υγειονομικής πολιτικής με την ανατροπή της επικίνδυνης για το λαό κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο πλάι των υγειονομικών που δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, στο πλάι της νεολαίας που δίνει ελπιδοφόρα μάχη για να σπάσει ο φόβος και να νικήσει η ζωή!

Αγωνιζόμαστε – Παλεύουμε – Διεκδικούμε

  • Κατάργηση, όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς αποζημίωση στους κλινακάρχες. Δωρεάν τεστ στον λαό. Μόνιμες προσλήψεις, υγειονομικού προσωπικού και νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία.
  • Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στην δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης
  • Αύξηση των δαπανών σε παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Σχέδιο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για νέες γραμμές. Αύξηση των δρομολογίων με επισκευή των ακινητοποιημένων μέσων, προμήθεια νέων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Απαγόρευση των απολύσεων. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας.
  • Πλήρης κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν την λειτουργία τους.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.
  • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Καμία απαγόρευση στην δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία στους συλληφθέντες και να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.
  • Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και απεγκλωβισμός των προσφύγων. Ελευθερία, στέγαση, προστασία της υγείας των προσφύγων και μεταναστών.
  • Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών
  • Εδώ και τώρα πάλη για να ανατρέψουμε την άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση της άρχουσας τάξης.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Eργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου