ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Απεργιακή Συγκέντρωση Σε πλ. Κλαυθμώνος-υπ. Εργασίας – Ασφυκτική Παρουσία Της ΕΛΑΣ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κινήσεων-συσπειρώσεων, καθώς και πολιτικών οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στην πλατεία Κλαυθμώνος και το υπουργείο Εργασίας.

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα, έλαβε χώρα με τήρηση όλων των απαραίτητων αποστάσεων για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ οι διαδηλωτές φορούν μάσκα προστασίας.

 

 Ασφυκτική ήταν ξανά η παρουσία της αστυνομίας, καθώς στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις
των ΜΑΤ καθώς και όχημα εκτόξευσης νερού.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε σύντομη διαδήλωση μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, την οποίαν ακολουθούσαν κατά πόδας δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

 

Απεργιακές περιφρουρήσεις, παρεμβάσεις στις πύλες των Νοσοκομείων

Νωρίτερα, συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές.

Από το πρωί μέλη του ΕΝΕΔΕΠ περιφρουρούν την απεργία στις εγκαταστάσεις της COSCO, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά καθώς στην απεργία συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ.

Σημειώνεται ότι ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του μετρό και του Ηλεκτρικού, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία. Στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΤΡΑΜ. Στα λεωφορεία και τρόλεϊ οι εργαζόμενοι απεργούν κατά μόνας, καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ και την ΟΣΜΕ, καθώς τα σωματεία του κλάδου δεν έλαβαν αγωνιστική απόφαση.

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου