ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Χτες Η Κυβέρνηση Ηττήθηκε Και Δημιούργησε Παντού Πολυτεχνεία

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά


Η χθεσινή μέρα σίγουρα δεν ήταν μια ειρηνική μέρα από πλευράς του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός του ΠΡΟ.ΠΟ. κατάφεραν να είναι μια τέτοια μέρα. Σίγουρα, όμως, δεν ήταν ούτε και μια μέρα ήττας, υπακοής και ανοχής! Κόσμος από κάθε γωνιά της Ελλάδας- σε πόλεις, νησιά και χωριά- δήλωσε έμπρακτα ότι ο αυταρχισμός κυβέρνησης-υπουργείου-ΕΛ.ΑΣ. και το δόγμα “αποφασίζουμε και διατάζουμε” σπάει στο δρόμο. Συλλογικότητες, οργανώσεις, εργαζόμενες, φοιτητές, συνδικαλίστριες, κοσμος κάθε ηλικίας, αγωνιζόμενος κόσμος φώναξαν: ως εδώ! Σε όλη την Ελλάδα ξεπήδησαν μικρές εστίες αγώνα και διεκδίκησης, διεκδίκησης μια καλύτερης ζωής με ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ υπενθυμίζοντας ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μια ιστορική στιγμή, είναι ιστορίες αγωνιστ(ρι)ών που αρνούνται να γίνουν ιστορία γιατί ζουν και ξαναζούν μέσα από τις δικές μας προσπάθειες να ζήσουμε αλλιώς.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επέδειξαν πανελλαδικά την ίδια ανευθυνότητα, μηδενική ανοχή, βαρβαρότητα και ασυδοσία ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Χρυσοχοίδη. Το μήνυμα ήταν σαφές: το αστυνομικό κράτος θα καταστέλλει κάθε φωνή που θα αντισταθεί, κάθε απείθαρχο, κάθε μαχόμενη, οποιαδήποτε σηκωμένη γροθιά! Σε όλα τα σημεία της Ελλάδας που έγιναν ή προσπάθησαν να γίνουν κάποιες συγκεντρώσεις-πορείες-κινητοποιήσεις για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η αντιμετώπιση από την αστυνομία και τα ΜΑΤ ήταν η ίδια: δακρυγόνα, πρόκληση συνωστισμού, βασανισμοί και ξύλο, αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, πρόστιμα, απαράδεκτες συνθήκες κράτησης χωρίς υπόνοια τήρησης των υγειονομικών μέτρων, καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων των προσαχθέντων και συλληφθεισών. 

Από την άλλη ο δικό μας κόσμος, οι δικοί μας άνθρωποι, επέδειξαν πανελλαδικά την ίδια υπεύθυνη στάση τηρώντας όλα τα μέτρα (αυτο)προστασίας, το ίδιο θάρρος, την ίδια αποφασιστικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Στις Σέρρες, τη Φλώρινα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τα Τρίκαλα, το Βόλο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, το Αγρίνιο, την Πρέβεζα, την Κοζάνη, την Καβάλα, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, τα Γιάννενα, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο κ.α. το μήνυμα ήταν εξίσου σαφές: όσες απαγορεύσεις στο όριο της συνταγματικής εκτροπής και αν δημοσιευθούν, όσοι αντισυνταγματικοί νόμοι, που καταργούν θεμελιώδη δικαιώματα και κεκτημένες ελευθεριές, κι αν ψηφιστούν, όσα ΜΑΤ κι αν κατακλύσουν τις πόλεις μας και τους δημόσιους χώρους, οι ιδέες, οι αξίες και τα ιδανικά δεν καταστέλλονται και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Και θα είμαστε πάντα εκεί όλες, όλοι και όλα να τα υπερασπιζόμαστε στο δρόμο!

Χτες πολύς κόσμος δεν άντεξε την ανασφάλεια των καιρών μας, την αβεβαιότητα της γενιάς του, τη μιζέρια που θέλουν να μας επιβάλλουν ως ζωή και βγήκε στο δρόμο με την ασφάλεια και για την ασφάλεια των διπλανών του. Χτες η κυβέρνηση ηττήθηκε, δημιούργησε παντού Πολυτεχνεία και συνειδητοποίησε ότι έχει αντίπαλο και μάλιστα πολύ οργισμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου