ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ / Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

 


Η κυβέρνηση της ΝΔ άσκησε πολιτικές με τον πιο αυταρχικό τρόπο και με σκοπό την εμπέδωση του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού. Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στις εργαζόμενες τάξεις, χρησιμοποιώντας το μνημονιακό πλαίσιο που διαμορφώθηκε με βίαιο τρόπο την προηγούμενη δεκαετία.

Από την αρχή της πανδημίας, εφάρμοσε μια αυταρχική αντεργατική πολιτική με στόχο την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Με σωρεία ΠΝΠ και υποκαθιστώντας κάθε μορφή κοινοβουλευτικού διαλόγου ή άλλης μορφής διαβούλευσης, υιοθέτησε μέτρα ενίσχυσης του εργοδοτικού δικαιώματος, οργάνωσε τον χρόνο εργασίας βάση των αναγκών των επιχειρήσεων, αντιμετώπισε του εργαζόμενους ως επιδοματούχους ανέργους και εφάρμοσε μια υπολειμματική πολιτική προστασίας του εισοδήματος των πληττόμενων εργαζόμενων τάξεων.  Όλα αυτά τα μέτρα οδήγησαν σε πανδημία εργοδοτικής αυθαιρεσίας και οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες κλήθηκαν να εργαστούν με εξαντλητικά ωράρια και με απουσία μέτρων ατομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία με τον πιο επικίνδυνο και αυταρχικό τρόπο. Παρά τις εξαγγελίες της  για αύξηση των ΜΕΘ και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η προσήλωση της στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδήγησαν στο να χειροκροτεί σήμερα εθελόντριες νοσηλεύτριες αντί να κάνει μαζικες προσλήψεις. Να ανοίγει τον τουρισμό και άλλες οικονομικές δραστηριότητες χωρίς μέτρα, οδηγώντας στην έξαρση της διασποράς. Να παρακαλάει στο “και πέντε” τους “κλινικάρχες”, αντί να επιτάσσει τις ιδιωτικές δομές άνευ αποζημίωσης. Το ανεξέλεγκτο άνοιγμα της οικονομίας, η άρνησή της να πυκνώσει τα δρομολόγια των ΜΜΜ και να ενισχύσει το ΕΣΥ, η απροθυμία ενίσχυσης της εκπαίδευσης και της επιβολής μέτρων στους χώρους εργασίας, οδήγησαν τα δημόσια νοσοκομεία στα όρια τους και στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποίησε ως κυρίαρχο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας την καταστολή στους  «απείθαρχους και ανεύθυνους» πολίτες, στις αντιστάσεις των πληττόμενων τάξεων. Η μόνη ενίσχυση ήταν η ενίσχυση της καταστολής με τις μαζικές προσλήψεις ένστολων, με την αναστολή των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Την ίδια στιγμή,  έθεσε σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων τάξεων, στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Τώρα ετοιμάζει ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Ετοιμάζεται να νομοθετήσει την απλήρωτη υπερωρία μέχρι το 10ωρο προκειμένου να διασώσει τις επιχειρήσεις. Θέλει να επιβάλει να δουλεύουμε όποτε θέλουν οι επιχειρήσεις και ο ελεύθερος χρόνος μας να καθορίζεται από το διευθυντικό δικαίωμα. Ταυτόχρονα, θέλει να διαλύσει και τα εναπομείναντα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να δυσχεράνει και άλλο το δικαίωμα στην απεργία και να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργιακή περιφρούρηση επιτρέποντας, ακόμα και την απόλυση συνδικαλιστών για αυτό το λόγο.

Απέναντι στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία, καλούμε  τα σωματεία , τους  συλλόγους και κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να αντισταθούν και να διεκδικήσουν τις εργατικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας  και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας και όχι αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση
  • Απόσυρση του αντιδημοκρατικού μέτρου για τις διαδηλώσεις.
  • Απόσυρση των παλαιών και νέων  αντεργατικών μέτρων.
  • Στήριξη των ανέργων με επίδομα ανεργίας για όλους και όλες χωρίς προϋποθέσεις, βασικό εισόδημα για όλους όσο κρατάει η πανδημία και οι επιπτώσεις της.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου