ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Υπερασπιζόμενες/οι Το Μοναδικό Αυτοδιαχειριζόμενο Εργοστάσιο Στη χώρα

 

Την πρόθεση να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στη χώρα εξέφρασαν αλληλέγγυοι-ες στη ΒΙΟΜΕ πραγματοποιώντας μια μαζική διαδήλωση που ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στο κατειλημμένο από σπουδαστικές των δραματικών σχολών Βασιλικό Θέατρο.

 

 Μέσα από μια μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη ΒΙΟΜΕ την προηγούμενη Κυριακή οι εργάτες και οι εργάτριες του εργοστασίου ανακοίνωσαν τη κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εγχείρημα λόγω της πώλησης του οικοπέδου μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού σε fund του εξωτερικού.

 

Στόχος του fund που αγόρασε την έκταση φαίνεται πως είναι η δημιουργία ενός νέου εμπορικού mall και ενός κτιρίου με χώρους γραφείων με την ΒΙΟΜΕ να βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο.

Σήμερα στη διαδήλωση υπεράσπισής της συμμετείχε πλήθος συλλογικοτήτων και οργανώσεων, μελών περιβαλλοντικών κινημάτων, δημοτικές κινήσεις αλλά και το συντονιστικό των σπουδαστών-στριών των δραματικών σχολών.

 

Όχι μόνο τα συνθήματα που ακούστηκαν αλλά και η ίδια η διαδήλωση αποτελούσε μια σύνδεση των εργατικών αγώνων στην πόλη με στόχο να διασωθεί ένα εγχείρημα που αποτελεί φάρο για τον συνεργατισμό και την εργατική διαχείριση χωρίς αφεντικά.

 

«Μπάτσοι Funds αφεντικά, Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά!», «Μετά από δέκα χρόνια δεν είναι
ουτοπία, το εργοστάσιο γράφει ιστορία»
φώναξαν εργάτες-τριες της ΒΙΟΜΕ και αληλλέγγυοι-ες ενώ καταλήγοντας στο κατειλημμένο Βασιλικό ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στο ΠΔ 85 που υποβαθμίζει την τέχνη και τον πολιτισμό. Μάλιστα μέλη του συντονιστικού των δραματικών σχολών «ύψωσαν σημαία αλληλεγγύης στηρίζοντας τους αγώνες που υπερασπίζονται την ζωή, το δίκαιο και την ελευθερία».

Πηγή : alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου