ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 11/2 | Όλοι Στους Δρόμους Στις 21 Φλεβάρη - Είμαστε Με Τους Λαούς, Ανεπιθύμητοι Οι Φονιάδες Τους! - Παλεύουμε Για Ζωή Και Δουλειά Με Δικαιώματα

 

 Κι αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή με τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας βρίσκεται! Τους λαούς που θρηνούν τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς τους και ψάχνουν ήχους μέσα στα χαλάσματα μήπως βρουν τα χαμένα παιδιά τους, συγγενείς, φίλους και γείτονες. Τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που χωρίς κουβέρτα, φαγητό και περίθαλψη βρίσκονται ξεσπιτωμένοι μέσα στην παγωνιά, και η συμφορά τους γίνεται εργαλείο στα χέρια των κυβερνώντων και των μεγάλων αφεντικών του κόσμου, που στο όνομα του «ανθρωπισμού» ξετυλίγουν τον φρικιαστικό κυνισμό τους. Για να φορτώσουν τις καταστροφές του σεισμού -που τις προκάλεσε το ακόρεστο κυνήγι του κέρδους- στις πλάτες της φτωχολογιάς. Για να προωθήσουν τις διευθετήσεις τους, δηλαδή την πολεμική διάταξη των χωρών της περιοχής.

Πόσο πολύ «δική μας» είναι αυτή η συμφορά! Πόσο όμοια σε αιτίες και αποτελέσματα, σε ψευτιές, κυνισμούς και εκμεταλλεύσεις, σαν αυτές που ζήσαμε σε σεισμούς, χιόνια, πλημμύρες και πυρκαγιές ξανά και ξανά. Αλλά και πόσο όμοια με όλες τις ανάλογες συμφορές που κάθε τόσο ζουν οι λαοί στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη! Και όχι μόνο οι λαοί της περιφέρειας και του λεγόμενου «τρίτου κόσμου» αλλά και οι λαοί των μητροπόλεων και των ηγετικών δυνάμεων του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Αν τα αναλογιστούμε όλα αυτά, για μας είναι φανερό τι σηματοδοτεί και αυτή η συμφορά. Την παρακμή και το σάπισμα του καπιταλισμού. Τη βαρβαρότητά του που κλιμακώνεται κάτω από το βάρος των αδιεξόδων του, που παροξύνονται από τους κλιμακούμενους και αιματηρούς για τους λαούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Την επιτακτική ανάγκη η πάλη των λαών να σταθεί απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα. Να υπερασπιστεί τη ζωή που απαξιώνεται, τη φύση που καταστρέφεται. Να υπερασπιστεί το παρόν και να ανοίξει το δρόμο για το μέλλον. Το μέλλον των εργατών και των λαών. Χωρίς εκμετάλλευση, πόλεμο, φτώχεια και καταπίεση.

συνέχεια εδώ

Διαβάστε στο φύλλο 934 που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Φλεβάρη 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου