ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ξανά Στους Δρόμους Οι Γάλλοι Για Το Συνταξιοδοτικό

Με απεργίες και διαδηλώσεις τα γαλλικά συνδικάτα εξέφρασαν για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο την αντίθεσή τους στην απορρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας που επιχειρεί η κυβέρνηση. Βασικό αίτημα να μην περάσει η προτεινόμενη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 χρόνια που είναι σήμερα στα 64 χρόνια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας αλλά και στις μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν εκ νέου σε περίπου διακόσες γαλλικές πόλεις, με το αριστερό συνδικάτο CGT να υπολογίζει τους διαδηλωτές σε περίπου 2 εκατομμύρια, δηλαδή ελαφρώς λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της 29ης Ιανουαρίου.


Οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν όπως και οι προηγούμενες κατά τεκμήριο ειρηνικές αν και στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το τέλος της πορείας από την πλατεία της Όπερας στην πλατεία της Βαστίλλης υπήρξαν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα δεν «καταθέτουν τα όπλα» και προετοιμάζουν για το ερχόμενο Σάββατο νέες διαδηλώσεις.

Δεν είναι μόνο η συνταξιοδότηση στα 64 που έχει εξοργίσει τους περισσότερους Γάλλους, αλλά κι η αύξηση του ελάχιστου αριθμού ετών που θα απαιτούνται για να βγει κάποιος σε πλήρη σύνταξη, με βάση το σχέδιο-«σημαία» της δεύτερης προεδρικής θητείας του «μεταρρυθμιστή» Μακρόν.

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

 

 



Με απεργίες και διαδηλώσεις οι εργαζόμενοι της Γαλλίας εξέφρασαν σήμερα, για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο την αντίθεσή τους στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και ειδικότερα στην προτεινόμενη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 χρόνια που είναι σήμερα στα 64 χρόνια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας αλλά και στις μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν εκ νέου σε περίπου διακόσιες γαλλικές πόλεις, με το συνδικάτο CGT να υπολογίζει τους διαδηλωτές σε περίπου 2 εκατομμύρια.

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν πως το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν νέες διαδηλώσεις κατά τις αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προς το παρόν αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου