ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Κινητοποίηση Στο Υπουργείο Πολιτισμού

 

Κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιούν αυτή την ώρα σωματεία καλλιτεχνών στο πλαίσιο της σημερινής τους απεργίας και ενόψει της συγκέντρωση στο υπουργείο που θα πραγματοποιηθεί στις 12.

 

«Η μόνη παράσταση που ανεβαίνει σήμερα είναι η απεργία μας», γράφει το πανό που έχουν αναρτήσει στην πρόσοψη του υπουργείου, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο ΣΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού - Θεάτρου και η Ένωση Σκηνοθετών - Δημιουργών.

«Είτε με χιόνια είτε με βροχή της τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή», «θέλουμε ανώτατη, δημόσια παιδεία, όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία» και «είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί της τέχνης εργαζόμενοι έχουμε φωνή», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται.

Διεκδικούν την απόσυρση του ΠΔ 85/2022, αλλά και της κυβερνητικής τροπολογίας (1565/23), που ουσιαστικά κατοχυρώνει την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών, να μην υπάρχει καμία διαβάθμιση, ίδρυση πανεπιστημίου παραστατικών τεχνών και συλλογικές συμβάσεις παντού. 

Προκλητικά η γενική διευθύντρια του υπουργείου έκοψε τα σκοινιά του πανό. Ωστόσο, οι διαδηλωτές τοποθέτησαν εκ νέου το πανό, καταγγέλλοντας τη στάση του υπουργείου και την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.  Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ...επιχείρημα που διατυπώθηκε ότι το πανό «χαλάει την αισθητική του κτιρίου», τη στιγμή που η κυβέρνηση με την στάση της απέναντι στους καλλιτέχνες έχει θέσει υπό διωγμό την τέχνη.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου