ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δήμιος Το Γιούρογκρουπ : Ούτε Παροχές Ούτε Αυξήσεις!


  Editorial - Πηγή : Πριν

Ανήσυχο και οργισμένο εμφανίστηκε και πάλι αυτή την εβδομάδα το Γιούρογκρουπ με τις παροχές και τα επιδόματα των κυβερνήσεων, θεωρώντας ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα και τα κρατικά ταμεία των μελών της ευρωζώνης. Ειδικά, καθώς, όπως εκτιμά, ο χειμώνας δεν αποδείχθηκε τόσο βαρύς όσο προβλεπόταν και οι τιμές της ενέργειας είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με το καλοκαίρι.


Γι’ αυτό ο πρόεδρός του, Πασκάλ Ντόναχιου, κάλεσε τα μέλη να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους, «έτσι ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος για τους προϋπολογισμούς και να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία στα δημοσιονομικά». Βλέπετε, το κεφάλαιο θέλει αποκλειστικά για το ίδιο τους κρατικούς κορβανάδες, ώστε να «θρέφεται» από αυτούς άνευ όρων και ορίων σε περιόδους κρίσης. Κάτι που ισχύει, φυσικά, και για την Ελλάδα, με τους εταίρους να προειδοποιούν αυστηρά την κυβέρνηση να μην ανοίξει τα ταμεία ενόψει εκλογών, αλλά και να περικόψει ακόμη και τα ψίχουλα που έχει δώσει.
Το Γιούρογκρουπ, παράλληλα, επεκτάθηκε και στο ζήτημα των μισθών, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τις όποιες αυξήσεις ως μεγάλη απειλή στο μέτωπο του πληθωρισμού. «Οι τάσεις στους ονομαστικούς μισθούς, σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις καλές επιδόσεις που υπάρχουν στην αγορά εργασίας», τόνισε επίσης ο Ντόναχιου — όπου «καλές επιδόσεις» χαρακτηρίζονται η μείωση του κόστους εργασίας και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η μεγαλύτερη ευελιξία.

βεβαίως, το ερώτημα πώς θα τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, που ήρθε για να μείνει, εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς αυξήσεις και επιδόματα, δεν απασχόλησε. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του Γιούρογκρουπ ούτε της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου