ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αγώνας Για Να Παραμείνει Η ΒΙΟΜΕ Σε Εργατικά Χέρια : Κάθε Δράση Μετράει (αφίσα, συνθήματα, συναυλίες, πορείες, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ κ.λπ.)

 


Η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει. Όλες και όλοι εμείς, λαός, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι είμαστε η δύναμή της για να μη της γίνει «έξωση» και να παραμείνει σε εργατικά χέρια.

 

Φωτογραφίες του ErgasiaNET από τη διαδήλωση υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αθήνας, σήμερα το μεσημέρι (18/2) στα Προπύλαια (πεζόδρομος Κοραή). Αφορμή η πώληση, μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, του οικοπέδου που στεγάζει το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ και το οποίο από το 2013 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό εργατικό έλεγχο.

 

«Ο νόμος του οργισμένου λαού μπορεί να διαλύσει» τους νόμους του κεφαλαίου που είναι πανίσχυροι. Στο πλαίσιο αυτό, το Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ ζητά την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης προκειμένου λαός, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι να «ορθώσουν» τείχος προστασίας: «Κάθε δράση μετράει. Κάθε συζήτηση για τη ΒΙΟΜΕ, κάθε αφίσα, κάθε σύνθημα σε τοίχο, κάθε μοτοπορεία, κάθε συναυλία αλληλεγγύης, κάθε μικροφωνική, κάθε μικρή και μεγάλη συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Κάθε παρέμβαση σε ΜΜΕ. Κάθε ψήφισμα σωματείου και κάθε υπογραφή. Και όλα αυτά σα ρυάκια να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου που θα διαδηλώσει στους δρόμους».

 

 

 


 
Το ErgasiaNET στηρίζει τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ που δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως: «θα συνεχίσουμε να παράγουμε στο εργοστάσιο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ματ. Αλλά και να μας βγάλουν εμείς θα ξαναμπούμε. Γιατί αυτό το μέρος είναι η ζωή μας και γιατί το χρωστάμε σε εσάς. Το χρωστάμε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Που ήρθατε στο εργοστάσιο, που τιμήσατε τη δουλειά μας αποκτώντας τα προϊόντα των κόπων μας. Που φωνάξατε μαζί μας στις διαδηλώσεις. Που σιγοτραγουδήσατε σε κάποια συναυλία στο κατειλημμένο εργοστάσιο. Που σταθήκαμε ώμο με ώμο απέναντι απ’ την αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου