ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΒΙΟΜΕ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 


Γράφει η Κική Σταματόγιαννη

Σήμερα στις 5 Φλεβάρη 2023, μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, συγκεντρωθήκαμε πάνω από 120 άνθρωποι του κινήματος, εκπροσωπώντας μια σειρά πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, κινηματικές συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, αλλά και ανένταχτα άτομα. Ενημερωθήκαμε από το σωματείο της ΒΙΟΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του οικοπέδου, πάνω στο οποίο βρίσκεται το -κατειλημμένο από τους εργάτες του- αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο. Ένα κερδοσκοπικό fund εξαγόρασε, με πολύ μικρό τίμημα, το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Φαίνεται πως σκοπός του fund είναι να κατεδαφίσει τις περισσότερες εγκαταστάσεις και να προχωρήσει σε «εξευγενισμό» (gentrification) του χώρου. Ενός χώρου, που για μια ολόκληρη δεκαετία οι εργαζόμενοι έχουν δώσει την ψυχή τους για να τον κρατήσουν ανοιχτό και να τον δουλεύουν. Ενός χώρου, όπου συναντήθηκαν πολλά κινήματα αντίστασης, στον οποίο πραγματοποιήθηκαν φεστιβάλ, συναυλίες, και συνελεύσεις. Ενός χώρου, που στους τοίχους των κτηρίων του αποτυπώθηκαν σε καλλιτεχνήματα η ανάγκη εναντίωσης στη βία του συστήματος. Ο χώρος της ΒΙΟΜΕ ανήκει σε αυτούς που τον δουλεύουν και σε όσους ανθρώπους σταθήκαμε πλάι στον αγώνα τους.    

Επιβάλλεται να μην περάσουν τα σχέδια των κερδοσκόπων και της κυβέρνησης που τους ανοίγει τον δρόμο και την όρεξη για απίθανα κέρδη. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ είναι ταυτόχρονα αγώνας ολόκληρου του κινήματος. Ήδη στη σημερινή ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης κατατέθηκε πληθώρα προτάσεων και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε σειρά δράσεων. Μια παγκόσμια καμπάνια συμπαράστασης σε ένα συγκινητικό και πρωτότυπο εγχείρημα αυτοδιαχείρισης, κύτταρο αντίστασης και υπόδειγμα για την εργατική τάξη.

Η ανταπόκριση του κινηματικού κόσμου της πόλης οδήγησε στη συνδιαμόρφωση μιας μαζικής κινητοποίησης/διαδήλωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως άμεσο αντανακλαστικό το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να επιχειρηθεί συντονισμός με αντίστοιχες κινητοποιήσεις στην Αθήνα και μια σειρά άλλες πόλεις, αλλά και με κινήσεις και πρωτοβουλίες στο εξωτερικό.

Το αμέσως επόμενο ραντεβού για την οργάνωση των δράσεων, δόθηκε στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για τη ΒΙΟΜΕ με τις ομάδες εργασίας, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 8/2, στις 19.00, στο χώρο του Στεκιού infolibre, υπ. Φ. Δραγούμη 4 (περιοχή Ροτόντας, Θεσσαλονίκη).

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Πηγή : kokkini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου