ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Το Κίνημα Σε Άνοδο ; /// ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΕΩΝ

 


Δέκα χρόνια μνημόνια, πανδημία,φτώχεια,"τυφλή" δικαιοσύνη, διαλυμένη υγεία, πλειστηριασμοί,, λαμόγια παντού. Τι κάνει το κίνημα ;. Λένε όλοι ότι οι συνθήκες είναι ώριμες.

 

Ας αρχισουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πάρει την κυβέρνηση και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ που από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζει χειρότερα και από την ΝΔ. Πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο με Λοβέρδο - Κατρίνη - Κωνσταντινοπούλου κ.α. αν δεν γίνει διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ και να διώξει την δεξιά πτέρυγα που εκφράζεται κυρίως από την ομάδα Λοβέρδου. Ο Λοβέρδος παίζει τένις με τον Γεωργιάδη και είναι έτοιμος με την τάση του να συνεργαστεί με την ΝΔ.

Το ΚΚΕ το έχει ρίξει στις συναυλίες και αντί να πάρει πρωτοβουλίες, να ενεργοποιήσει όλη την αριστερά (κομμουνιστική - αντικαπιταλιστική) με κινητοποιήσεις για ενέργεια - ακρίβεια κ.α. σέρνεται πίσω από την ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ πότε θα κάνουν αυτές απεργία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λειτουργεί μόνο μέσω διαδικτύου μόνο λίγες παρεμβάσεις κάνει, με λίγο κόσμο να συμμετέχει. Οργανωτικά και πολιτικά υπάρχει χάος, ανάμεσα στις οργανώσεις και κυρίως μεταξύ ΝΑΡ-ΣΕΚ. Υποτίθεται ότι όταν ξεκίνησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν συμφωνήσει στα βασικά πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα. Εδώ και χρόνια στις κινητοποιήσεις γίνονται διαφορετικές προ-συγκεντρώσεις, αλλού το ΣΕΚ, αλλού το ΝΑΡ αυτό δεν λέγεται ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι μεγάλες οι ευθύνες του ΠΣΟ και της ΚΣΕ για την διάλυση. Πριν την Συνδιάσκεψη γίνανε συνελεύσεις, που δεν είχανε γίνει από την προηγούμενη συνδιάσκεψη, και μάλιστα χωρίς πολιτική συμφωνία.

Εγώ ήμουνα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι το 2021 όπου και παραιτήθηκα με αυτήν την κατάσταση που επικρατεί, όμως θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ κριτικά... ΑΓΩΝΑΣ για ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ....

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΕΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου