ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΗΠΑ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Διαδηλώσεις Mετά Tη Nέα Δολοφονία Αφροαμερικανού Από Αστυνομικούς

Διαδηλώσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μετά την νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας πυροβολήθηκε τουλάχιστον 10 φορές από δύο αστυνομικούς, με τους οποίους είχε νωρίτερα διαπληκτιστεί. Το θύμα κρατούσε μαχαίρι, χωρίς όμως να επιτεθεί στους αστυνομικούς που του ζητούσαν να το αφήσει.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί πυροβολούν το θύμα τουλάχιστον 10 φορές, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς τη στιγμή των πυροβολισμών υπήρχε απόσταση μεταξύ τους.

Το περιστατικό ερευνάται, δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η Αρχηγός της αστυνομίας της Φιλαδέλφεια, Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα», δήλωσε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι ακούει «την οργή της κοινότητας» μετά την δολοφονία του Ουάλας.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ξέσπασαν διαδηλώσεις, σε όλη την πόλη, με επίκεντρο το Αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ η αστυνομία απάντησε με γκλοπ και δακρυγόνα, ενώ προχώρησε σε συλλήψεις. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

 
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου