ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Η Δικαιοσύνη Έγινε Ζωή! / Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Για την 7η Οκτωβρίου, οι αριστεροί, οι κομουνίστριες, οι προοδευτικοί, οι δημοκράτισσες, οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι/ες επειδή αποτελεί μια μεγάλη μάχη που κερδίσαμε. Όλες/οι εμείς από την επομένη κιόλας μπορούμε να αισθανόμαστε πιο δυνατές/οι στον πόλεμο που συνεχίζεται! Η απόφαση για την καταδίκη των εγκλημάτων των ναζί, για τον Παύλο, για το Σαχζάτ, για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δικαιώνει τις προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων στην αίθουσα του δικαστηρίου, στους δρόμους, τις γειτονιές, του χώρους εκπαίδευσης και εργασίας. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης βάζει τέλος στο σχέδιο των ναζί εδώ, για μια πολιτικοστρατιωτική οργάνωση που θα πάρει το δρόμο, θα εκφοβίζει τους αδύναμους, θα καταστέλλει τις αγωνίστριες, θα δολοφονεί, θα κανονικοποιείται στα ΜΜΕ και θα παραμένει ατιμώρητη.

Την Τετάρτη οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν την συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Εφετείο Αθηνών, δεν περιμέναμε να μοιραστούν τη χαρά μας! Άλλωστε η έμπρακτη σύνδεση των δυνάμεων αυτών με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση ΧΑ που παίρνει το δρόμο προς τη φυλακή είναι γνωστή. Γνωστή είναι και η χρησιμότητα των δυνάμεων καταστολής ως συμπλήρωμα στο σχέδιο λεηλάτησης των ζωών των πολλών από τις κυβερνήσεις, το κεφάλαιο, το κράτους. Την Τετάρτη στο εφετείο τους τρόμαξε η απόφαση και πιο πολύ η χαρά μας στο άκουσμα της. Και έχουν κάθε λόγο να φοβούνται την οργή των διαφορετικών και πολλαπλά εκμεταλλευόμενων ανθρώπων. Όμως εμείς δεν τρομάξαμε, αισθανθήκαμε ξανά την αλληλεγγύη μεταξύ μας, βοηθήσαμε ο ένας την άλλη και μείναμε μαζί. Αυτή τη νίκη δεν θα μπορούσαν να μας την πάρουν σε μερικές στιγμές γιατί ήρθε με τους πολύμορφους αγώνες χρόνων και το αίμα αγωνιστών. Ο αγώνας απέναντι στους φασιστικούς θύλακες στο κράτος και τη κοινωνία συνεχίζεται! Κανένας εφησυχασμός ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο σεξισμός είναι ακόμα ισχυροί σε μερίδες της κοινωνία. Κανένας εφησυχασμός και πολύ αλληλεγγύη για τη βαθιά οικονομική κρίση που βρίσκεται ήδη εδώ. Αν δεν είχε έρθει αυτή η δικαστική απόφαση η φαρέτρα μας θα ήταν πολύ πιο άδεια. Τώρα αυτή η ιστορική απόφαση ήρθε. Τώρα η δικαιοσύνη αγκάλιασε τη ζωή και γίναν ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου