ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο / «Έπνιξαν» Στα Χημικά Τους Μαθητές

Μέχρι το Mall κυνήγησαν διμοιρίες των ΜΑΤ τα παιδιά, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα και στην είσοδο του εμπορικού κέντρου. Λιποθυμίες και μία προσαγωγή

Με χημικά διέλυσε η αστυνομία το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ακολουθώντας για άλλη μια φορά το δόγμα Χρυσοχοΐδη, όπως και πριν από λίγες ημέρες έξω από το Εφετείο, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με πρόφαση τα αντικείμενα που έριξαν εναντίον τους άγνωστοι, «πνίγοντας» τους μαθητές και αναγκάζοντας τους να απομακρυνθούν για να αναπνεύσουν.

Όπως κατήγγειλε Στο Κόκκινο ο Νίκος Κατινάς, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το 2ο Λύκειο Γκράβας, διμοιρία των ΜΑΤ κυνήγησε τους μαθητές μέχρι το γειτονικό Mall, ρίχνοντας μάλιστα και χημικά στην είσοδο του εμπορικού κέντρου. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι έγινε μάρτυρας και της προσαγωγής ενός μαθητή, ενώ όπως είπε η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και λιποθυμίες.
 
Νωρίτερα, εκατοντάδες μαθητές αψηφώντας τους εκβιασμούς της Νίκης Κεραμέως έδωσαν μαζικό «παρών» έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και περισσότερο προσωπικό καθαριότητας. «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή. Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή», το σύνθημα που κυριάρχησε για άλλη μια φορά.  

Στο πλευρό των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί - με την ΟΛΜΕ να έχει εξαγγείλει μάλιστα τριώρη στάση εργασίας - αλλά και γονείς, που ζητούν τη λήψη ενισχυμένων μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού στα σχολεία, με εκατοντάδες από αυτά να βρίσκονται υπό κατάληψη για το λόγο αυτό. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας κλείνει τα αυτιά της και αρνείται να λάβει επιπλέον μέτρα, ενώ αυξάνονται τα σχολεία που βάζουν λουκέτο ή κλείνουν τμήματά τους λόγω κρουσμάτων. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Παιδείας, 18 σχολεία όλων των βαθμίδων έχουν κλείσει εντελώς, ενώ σε άλλα 136 έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων τους.

 Πηγή : Αυγή

4 σχόλια:

  1. Συγκέντρωση καταγγελίας και καταδίκης της πολιτικής της καταστολής και της βίας απέναντι στους μαθητές θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ., έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην κινητοποίηση καλούν Μαθητικά Συμβούλια, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Φοιτητικοί Σύλλογοι και Συνδικάτα εργαζομένων.

    Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά και Εργαζομένων στο Φάρμακο, οι οποίες σημειώνουν ότι οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν. Στην κινητοποίηση καλεί και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

    Στη Θεσσαλονίκη, άμεση απάντηση στην καταστολή της κυβέρνησης δίνουν εργατικά σωματεία, η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης με έκτακτη κινητοποίηση σήμερα, στις 7 μ.μ, στο υπ. Μακεδονίας - Θράκης.

    Πηγή : 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκηνές ακραίας καταστολής σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας.

    Τα ΜΑΤ του Χρυ­σο­χο­ΐ­δη επι­τέ­θη­καν βά­ναυ­σα στους μα­θη­τές και τις μα­θή­τριες που είχαν συ­γκε­ντρω­θεί και κατά τύχη δεν υπήρ­ξαν σο­βα­ροί τραυ­μα­τι­σμοί. Τί­πο­τα όμως δεν είναι τυ­χαίο. Το μα­θη­τι­κό κί­νη­μα μέσα από τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις του έχει εκ­θέ­σει ανε­πα­νόρ­θω­τα τις ανύ­παρ­κτες κυ­βερ­νη­τι­κές πο­λι­τι­κές όσον αφορά στα μέτρα που θα έπρε­πε να έχουν λη­φθεί απέ­να­ντι στην παν­δη­μία. Τα σχο­λεία λει­τουρ­γούν χωρίς προ­σλή­ψεις κα­θη­γη­τών και προ­σω­πι­κού κα­θα­ριό­τη­τας, χωρίς απο­συμ­φό­ρη­ση των τά­ξε­ων, χωρίς να γί­νο­νται tests.

    Αυτός είναι και ο λόγος που λίγα λεπτά αφό­του ξε­κί­νη­σε η συ­γκέ­ντρω­ση οι δυ­νά­μεις κα­τα­στο­λής δεν άφη­σαν τους μα­θη­τές να εκ­φρά­σουν τα αι­τή­μα­τά τους δια­λύ­ο­ντας τη συ­γκέ­ντρω­ση. Η δια­φο­ρά όμως αυτή τη φορά, είναι ότι δεν αρ­κέ­στη­καν σε αυτό, και κα­τα­δί­ω­ξαν δο­λο­φο­νι­κά τους δια­δη­λω­τές μέχρι την εί­σο­δο του Mall πε­τώ­ντας χη­μι­κά στον προ­αύ­λιο χώρο και στην εί­σο­δο του εμπο­ρι­κού κέ­ντρου, τρο­μο­κρα­τώ­ντας και άσχε­το κόσμο που απλώς έκανε τα ψώνια του. Πολλά παι­διά πάνω στον πα­νι­κό τους να γλι­τώ­σουν, πή­δη­ξαν από το μπαλ­κό­νι της ει­σό­δου του Mall και κατά τύχη γλι­τώ­θη­καν τα χει­ρό­τε­ρα. Πολύς κό­σμος στρι­μώ­χτη­κε και στην απο­βά­θρα του τρέ­νου.

    Είναι σαφές ότι η κυ­βέρ­νη­ση δεν έχει καμία πρό­θε­ση να ανοί­ξει διά­λο­γο με τους μα­θη­τές και τους εκ­παι­δευ­τι­κούς. Τους έχει αφή­σει στη μοίρα τους κι αν τολ­μή­σουν να ση­κώ­σουν κε­φά­λι τους στέλ­νει είτε τα κα­νά­λια είτε την αστυ­νο­μία. Πα­ρό­λα αυτά το μα­θη­τι­κό κί­νη­μα για μια ακόμη φορά εξέ­θε­σε την κυρία Κε­ρα­μέ­ως και τις πο­λι­τι­κές της.

    Μόνο με ενό­τη­τα και αγώνα μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει ξανά αξιο­πρε­πώς το δη­μό­σιο σχο­λείο.

    Πηγή : rproject

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση της Ομάδας Παιδείας της Συνάντησης για μια Διεθνιστική Αντικαπιταλιστική Αριστερά για τα γεγονότα σήμερα 9/10/2020 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Σήμερα οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν με βάναυσο τρόπο την κινητοποίηση των μαθητριών/ων στο Υπουργείο Παιδείας, ρίχνοντας χημικά, ξύλο και προσάγοντας/ συλλαμβάνοντας μαθητές/τριες. Οι μαθήτριες/ες βρίσκονται σε 3η βδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων με καταλήψεις σχολείων πανελλαδικά διεκδικώντας το αυτονόητο: πρόσβαση στη δημόσια, δωρεάν παιδεία χωρίς να κινδυνεύει η υγεία των ίδιων, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

    Οι μαθητές/τριες διεκδικούν μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι το μαθητικό κίνημα δεν πτοείται από τις (χουντικής υφής) απειλές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα του. Στεκόμαστε στο πλάι των μαθητριών/των και αλληλέγγυες/οι στον αγώνα τους.

    Θυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι στο παρελθόν οι μαθητικές κινητοποιήσεις έχουν καταφέρει να τερματίσουν πολιτικές καριέρες και να δημιουργήσουν τριγμούς σε «σταθερές» κυβερνήσεις.

    Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σήμερα στις 6μμ στον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενάντια στην καταστολή που δέχθηκαν σήμερα οι μαθήτριες/ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

    Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών.

    Βασικά αιτήματα, η τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία, η πραγματοποίηση προσλήψεων ιατρικού προσωπικού και εκπαιδευτικών στα σχολεία, την δημιουργία τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη, καθώς και το να μην τιμωρηθούν με απόδοση απουσιών όσοι και όσες συμμετέχουν σε μαθητικές καταλήψεις.

    Σε ανύποπτο χρόνο, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στο σώμα της συγκέντρωσης, με τη χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Ένα νέφος εξαπλώθηκε σε όλη την περιοχή, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Πρόκειται για μια ακόμη χυδαία απόπειρα του κράτους να σπείρει τον φόβο, αυτή τη φορά σε ανήλικους μαθητές και μαθήτριες. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια του κύματος καταστολής σε βάρος των καταλήψεων στα σχολεία που προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες. Και σίγουρα δεν είναι αποκομμένη από την γενικευμένη κρατική καταστολή, η οποία εκφράστηκε και πριν δύο ημέρες, με τη χρήση χημικών και επίθεση ενάντια στη αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε εκτός του Εφετείου, με το άκουσμα της απόφασης καταδίκης της Χ.Α ως εγκληματικής οργάνωσης.

    Τη συγκέντρωση στήριξαν με τη παρουσία τούς-πέρα από μαθητές και μαθήτριες- εκπαιδευτικοί και γονείς που αντιδρούν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία αντί της υλοποίησης των αιτημάτων προσφέρει καταστολή, τεράστιες μάσκες και μικροσκοπικά παγουρίνο.

    Μπροστά σε αυτή τη συνθήκη, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η στήριξη των μαθητικών αγώνων και κινητοποιήσεων, στα πλαίσια δημιουργίας ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου αγώνα, μέχρι τα αυτονόητα να γίνουν κεκτημένα για όλους και όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή