ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΕΕΚ Στις 7 Οκτώβρη Όλες Οι Καρδιές Χτυπάνε Στο Εφετείο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Τετάρτη 7/10, 10πμ, Εφετείο Αθηνών – Λεωφόρο Αλεξάνδρας


Η ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια μέρα κινητοποίησης για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης να αναβαθμίσει το επίπεδο βίας στους δρόμους με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα της γύρισε μπούμερανγκ. Η απειλή την οποία δεν υπολόγιζαν ήταν το αντιφασιστικό κίνημα. Οι καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις τρόμαξαν τότε την κυβέρνηση του Σαμαρά και έστειλε το φυρερίσκο Μιχαλολιάκο μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη του στη φυλακή αποσύροντας την κυβερνητική κάλυψη. Οι 32 δικογραφίες που έμεναν στα συρτάρια του Δένδια, τότε υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., δόθηκαν στους ανακριτές
.

Το αντιφαστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει ούτε τώρα καμία κάλυψη της υπόθεσης. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι παρ’ ολίγον δολοφόνοι των Αιγύπτιων ψαράδων και δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του ΠΑΜΕ στο Πέραμα είναι λαϊκή απαίτηση να καταδικαστούν γιατί είναι δολοφόνοι ναζί.

Η εισήγηση της εισαγγελέα για αθώωση για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Μπορεί τα ποντίκια να έχουν εγκαταλείψει μαζικά το πλοίο της ναζιστικής οργάνωσης που βουλιάζει, αλλά θέλουν τα υλικά για την τροφοδότηση της ακροδεξιάς.

Το εργατικό κίνημα έχει ήδη άλλη άποψη οργανώνοντας αντιφασιστική απεργία με το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ μαζί και πλήθους σωματείων για τη διευκόλυνση των εργαζομένων για να είναι έξω από το Εφετείο το πρωί της 7ης Οκτώβρης. Να πληθύνουν οι αποφάσεις! Να αναγκαστεί η ΓΣΕΕ να κηρύξει Γενική Απεργία τη μέρα της ανακοίνωσης της απόφασης!

Η νεολαία θα είναι στο δρόμο και οι καταλήψεις των σχολείων που προσπάθησαν να περιγράψουν τα ΜΜΕ σαν ψεκασμένους ακροδεξιούς αρνητές των μασκών θα πρέπει να δώσουν τον τόνο της κινητοποίησης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι ήδη ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος θα είναι στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη για να δώσουμε ένα καίριο χτύπημα στη ναζιστική αυγή. Το τσάκισμα του φασισμού συνεχίζεται κάθε μέρα στο δρόμο, σε συνοικίες, τόπους σπουδής και δουλειάς. Η οριστική νίκη ενάντια στους φασίστες απαιτεί να τσακιστεί ο αιμοδότης τους, το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και το κράτος που τους υποθάλπει.

Ούτε βήμα πίσω!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
3/10/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου