ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής / Στη Φυλακή Μιχαλολιάκος Και Όλη Η Ηγετική Ομάδα Της Ναζιστικής Οργάνωσης

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα οδηγηθεί η ηγετική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης και πολλά μέλη της. Το δικαστήριο αποφάσισε αναστολή ποινής μόνο για 12

Η δικαιοσύνη μίλησε! Το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές για 39 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης που θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή. Πίσω από τα σίδερα θα μπει όλη η ηγετική ομάδα, δηλαδή, Μιχαλολιάκος, Καισδιάρης, Παππάς, Γερμενής, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος. Για τον Λαγό θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί, επίσης, ο Ρουπακιάς αλλά και πολλά άλλα μέλη της ΧΑ που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε δολοφονίες και άλλες βίαιες επιθέσεις.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Κασιδιάρης παραδόθηκε όπως επίσης και ο Πατέλης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας που είχε οργανώσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εντός του δικαστηρίου συνελήφθη ο Ματθαιόπουλος.

Προκλητικός ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι φυλακίζεται για τις ιδέες του και έκανε λόγο για «χούντα» στην πολιτική, τη δικαιοσύνη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι ο Κασιδιάρης, ζητούσε να διερευνηθούν κλήσεις που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί, δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, μεταξύ του γγ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου επί κυβέρνησης Σαμαρά, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, προς τον χρυσαυγίτη με το ψευδώνυμο «Τσουτσάμης», ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο αφήγημα την ημέρα της δολοφονίας επικοινώνησε με τον Γ. Ρουπακιά.

Επίσης ο ίδιος ζητεί να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη γαι μία ώρα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό ή όχι αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας. Από την αίθουσα απουσιάζουν όλοι οι πρώην βουλευτές.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.

Επιπλέον, αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

Χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης, μετά την εισαγγελική πρόταση, για αναστολή των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες πλην Γ. Ρουπακιά.
 
Τελευταίοι ναζιστικοί σπασμοί

Τη σχέση στελεχών κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή θυμήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη χθεσινή διαδικασία αναφέροντας ότι έχουν καταγραφεί συνομιλίες του τότε γ.γ. Συντονισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά, Δ. Βαρτζόπουλου με στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης δύο ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα.

Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη το εν λόγω στέλεχος της Χρυσής Αυγής φέρεται να λειτούργησε ως «ενδιάμεσος», καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν συνομιλίες του ίδιου στελέχους με τον Γ. Ρουπακιά, ακόμη και μία ημέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Για «αθλιότητες Κασιδιάρη» έκανε λόγο ο Δ. Βαρτζόπουλος απαντώντας.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου