ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθεροι Οι Μαθητές Που Είχαν Συλληφθεί Στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Με χειροκροτήματα και συνθήματα χαράς υποδέχτηκαν την απόφαση του ανακριτή οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων συμμαθητές του Βαγγέλη και των άλλων παιδιών που είχαν συλληφθεί, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές από άλλα σχολεία και απλός κόσμος που ήρθε σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Βγαίνοντας από το κτίριο με τη συνοδεία της μητέρας του, ο Βαγγέλης που μαζί με τους άλλους μαθητές είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του: «Είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του επί τέσσερις ημέρες στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΑΔΑ) ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.


Μπροστά στον ανακριτή, εκτός από τον 14χρονο, βρέθηκαν σήμερα άλλοι 7 μαθητές.

Συμμαθητές και συμμαθήτριες του Βαγγέλη φώναζαν από νωρίς «Βαγγέλη θυμήσου, είμαστε μαζί σου» και «Βαγγέλη σε αγαπάμε», «για να τους ακούσει», όπως οι ίδιοι εξήγησαν. Στη συγκέντρωση ήρθαν μαθητές και από το Ίλιον όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου