ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ανταπόκριση Από Την Αντιπολεμική - Αντιμιλιταριστική Διαδήλωση

του Ερνέστο Αγγελή

Αντιπολεμική Διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων, έγινε το Σάββατο 24 Οκτώβρη στην Αθήνα.


Την πορεία είχε καλέσει το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος αλλά σε αυτήν πήραν μέρος εργατικές και φοιτητικές συλλογικότητες και αρκετές οργανώσεις της κομμουνιστικής αριστεράς. Με πανό ήταν η Ανταρσύα/ΝΑΡ, το ΕΕΚ, ΚΚΕ-μλ, ΟΚΔΕ, ΟΡΜΑ, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Δεν μετείχαν το ΣΕΚ/Ανταρσύα και άλλες οργανώσεις της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς ή της αναρχίας.

Η διαδήλωση άρχισε στις 2 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και κινήθηκε μέσω Σταδίου έφθασε στο Σύνταγμα και τερμάτισε στα Προπύλαια, με τους εκατοντάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα αντιπολεμικά, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την Κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη και για τον διεθνισμό. Επίσης φωνάζονταν συνθήματα ενάντια στη σχεδιαζόμενη στράτευση στα 18! Στο μπλοκ του ΕΕΚ φωνάζαμε συνθήματα διεθνιστικής προοπτικής, ενάντια στον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό, με σαφή ρήξη με κάθε μορφή παραχώρησης στον “φιλειρηνισμό” που αρνείται να παλέψει εναντίον των ευθυνών της “δικής του” πατρίδας.

Έξω από τη βουλή, αστυνομικές διμοιρίες που ήταν στο πλακόστρωτο πλησίασαν προς τους διαδηλωτές χωρίς όμως να επιχειρήσουν καταστολή της διαδήλωσης.

Η σημερινή κατάσταση, όπου η κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος συνδέονται μέσα στην παρακμή του καπιταλισμού, θέτει τεράστιες ευθύνες και προκλήσεις στην εργατική τάξη και την επαναστατική πρωτοπορία της, όσον αφορά στην πάλη για την ανατροπή των καπιταλιστών και την διεθνιστική διέξοδο από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η διαδήλωση έδειξε την αγωνία αυτού του δυναμικού αγωνιστών για την κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο, που δεν μπορεί να διεξαχθεί παρά μόνο στη βάση της πάλης για την συντριβή του ιμπεριαλισμού, της ελληνικής μπουρζουαζίας και του κράτους της, με την σοσιαλιστική επανάσταση.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου