ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Εκδήλωση Του ΝΑΡ Για Τα 76 Χρόνια Από Την Απελευθέρωση Της Θεσσαλονίκης Από Τον ΕΛΑΣ



 Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης θα τιμήσουν την επέτειο των 76 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Ήταν 30 Οκτώβρη του 1944 όταν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ ελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη διώχνοντας τις κατοχικές δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Τιμούμε τους ελευθερωτές της Θεσσαλονίκης με εκδήλωση την Παρασκευή 30 Οκτώβρη 2020, στην πλ. Αγ. Σοφίας, στις 7.30μμ όπου θα μιλήσει ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων.

Αυτή η λαμπρή επέτειος είναι διπλά επίκαιρη σήμερα. Στέλνει μήνυμα ότι μόνο ο αγωνιζόμενος λαός θα σώσει το λαό για να διεκδικήσει το μέλλον που του αξίζει, με δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία. Ένα μέλλον που είναι στενά δεμένο με την πάλη ενάντια στον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό και τον ιμπεριαλισμό, τον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή και την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Μας θυμίζει ότι χωρίς λαϊκή κινητοποίηση δεν μπορεί να ηττηθεί ο φασισμός, όπως και η καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ήρθε σαν αποτέλεσμα του πολύμορφου αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος, από τους κοινωνικούς αγώνες μέχρι την πολιτική αγωγή στη δίκη.

Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση,
28.10. 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου