ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καταγγελία Επίθεσης Στα Γραφεία Του ΣΕΚ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτώβρη. Ομάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Κ.Ε του ΣΕΚ.

Στις διαμαρτυρίες οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και απείλησαν με επίδειξη όπλου τον σ. Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της εφημερίδας. Η σταθερή στάση και οι διαμαρτυρίες των σ., η δημοσιότητα που έπαιρνε η αστυνομική πρόκληση με φωτογραφίες και βίντεο, υποχρέωσε τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν αφού πρώτα έκοψαν πρόστιμα για …μάσκα στον σ. Παντελή.


Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη δίνει το πράσινο φως για τέτοιες προκλητικές επιθέσεις. Μετά τα αίσχη της αστυνομίας στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7 Οκτώβρη, η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη δεν «μπορεί» να βρει τον φυγόδικο ναζί Παππά αλλά ξέρει πολύ καλά να στοχοποιεί αντιφασίστες, πρόσφυγες και μετανάστες, αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς. Η κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας μέχρι τη νίκη θα είναι η απάντηση.

1 σχόλιο:

  1. Με προκάλυμμα την επέλαση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση των «αρίστων» προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων, αντιλαϊκών, αντεργατικών και βαθιά αντιδραστικών σχεδίων της· σχεδίων που φυσικά προϋπήρχαν της πανδημίας και θεωρήθηκε ότι τώρα μπορούν πολύ πιο εύκολα να τεθούν σε εφαρμογή. Για να επιτευχθεί ο στόχος, απαιτείται η πλήρης «συμμόρφωση» της κοινωνίας, η επιβολή απόλυτης σιωπής με τη φίμωση κάθε διαφορετικής άποψης, καθώς και η άμεση, παραδειγματική καταστολή όσων επιμένουν να διαμαρτύρονται και να αγωνίζονται· απαιτείται, επίσης, η «ανακάλυψη» (δηλαδή η κατασκευή…) του διαβόητου «άλλου άκρου» και με στοχοποίηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τώρα που με λαϊκή απαίτηση κάποιοι από τους ναζί εγκληματίες οδηγήθηκαν στη φυλακή. Οι αναίτιες δολοφονικές επιθέσεις σε ειρηνικές συγκεντρώσεις, οι συλλήψεις δεκατετράχρονων, ακόμα και η επιβολή των προστίμων για τις μάσκες για καθαρά εκφοβιστικούς λόγους είναι λίγες μόνο από τις εκδηλώσεις αυτής της τακτικής. Επίσης, από τα τελευταία επεισόδια σ’ αυτό το έργο είναι η πρόσφατη κλήση σε απολογία συντρόφων μας για «χρηματική βοήθεια σε τρομοκράτη», ο οποίος όμως έχει οριστικά και αμετάκλητα αθωωθεί από την κατηγορία της τρομοκρατίας!

    Στα πλαίσια αυτά, της καταστολής και του χτυπήματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς εντάσσεται η επίθεση εναντίον των μελών του ΣΕΚ έξω από τα γραφεία τους, την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι απόπειρες τρομοκράτησης του κινήματος και των δίκαιων αγώνων του θα πέσουν στο κενό.

    ΕΚΚΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή