ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πετυχημένη Αντιπολεμική Πορεία Στην Αθήνα

 

▸Ήταν μια πρώτη απάντηση στην πολεμική προετοιμασία, στην πολεμοκαπηλεία και την εθνικιστική υστερία, στο νέο όργιο των εξοπλισμών και τις εξαγγελίες για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ακόμα και για στράτευση στα 18, στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του αστικού πολιτικού μπλοκ. Μια πολιτική που βάζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του ελληνικού κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Εκατοντάδες νέοι/ες κυρίως αλλά και μεγαλύτεροι/ες πήραν μέρος στην αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα το Σάββατο το μεσημέρι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων και συλλογικοτήτων από χώρους νεολαίας, εργασιακούς κλάδους και γειτονιές. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν με συνθήματα όπως: «Όχι στράτευση στα 18, λεφτά για την υγεία-παιδεία και όχι το στρατό» – «Ούτε σταγόνα αίμα για τα πετρέλαιά τους, εμείς δεν πολεμάμε για τα συμφέροντά τους» – «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» – «Ειρήνη και φιλία όλων των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών» – «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες πόλεμοι και τρομοκρατία» – «Μας θέλουν απ’ τα 18 στο χακί, όχι στο μίσος και στην υποταγή» – «Κίνημα μαζικό μέσα κι έξω από το στρατό» – «Εμείς δεν πολεμάμε για την ολιγαρχία, το αίμα μας θα δώσουμε για μια άλλη κοινωνία» – «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών».

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε μέσω της Κοραή στη Σταδίου και από κει στο Σύνταγμα. Μπροστά στη βουλή σταμάτησε για να δώσει πολιτικό μήνυμα αντίθεσης στην κυβερνητική πολιτική και επέστρεψε στα Προπύλαια. Όμορφη στιγμή ήταν όταν έφτασε η αντιφασιστική μοτοπορεία που διοργάνωσε το “Δεν είναι αθώοι”, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, πριν οι συμμετέχοντες στη μοτοπορεία πάρουν μέρος στην αντιπολεμική κινητοποίηση.

Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε κοινό πανό των Σωματείων – κινήσεων – συλλογικοτήτων, ακολουθούσε το πανό του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” που πήρε και την πρωτοβουλία για τη διαδήλωση, μετά ένα μαζικό μπλοκ φοιτητικών συλλόγων. Ακολουθούσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΟΚΔΕ, το Λαϊκό Μέτωπο από την Τουρκία, το μαζικό μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ και άλλοι.

Κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, από την Καμάρα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Πάτρα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και πραγματοποίησαν πορεία.
 
 
 
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου