ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Νέες Φοιτητικές Κινητοποιήσεις Σε Όλη Τη χώρα

Αθήνα
Νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (25/2), σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κατά του νόμου Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως για τα πανεπιστήμια και ενάντια στην αστυνομική καταστολή της Δευτέρας στο ΑΠΘ.

Αναλυτικότερα, στην Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές, αφού συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, κρατώντας πανό συνθήματα όπως «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, μαζί με σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών και μαθητών.


Είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα, που στην πόλη πραγματοποιούνται αντίστοιχες κινητοποιήσεις, ενώ, σημειώνεται ότι, αναβλήθηκε και σήμερα η απολογία των 31 συλληφθέντων φοιτητών, καθώς, από την Εισαγγελία αποσύρθηκε η σημερινή δικάσιμος με βάση την ΚΥΑ και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα, από τα Προπύλαια ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών, προς τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη στην περιοχή, καθώς υπάρχαν κλούβες και άνδρες της ΕΛΑΣ, με «Αύρα» να βρίσκεται μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων επί της Σταδίου.

«Ψηλά το κεφάλι, ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δε θα εφαρμοστεί, η τρομοκρατία δε θα περάσει. Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθηνών», αναγράφεται σε ένα μεγάλο πανό που κρατούν οι συγκεντρωμένοι φοιτητές, στην πρωτεύουσα, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετέχει επίσης στις κινητοποιήσεις.

«Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!», «Θέλουμε να ξαναμπούμε στις σχολές μας! Δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία - πειθαρχικά - διαγραφές!», «Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!» είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των συγκεντρωμένων φοιτητών.

Σημειώνεται επίσης ότι, με εντολή της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Πάτρα, όπου σύμφωνα με το patrasevents, εκατοντάδες φοιτητές συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, αλλά και στα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Πρέβεζα και την Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται πως, μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 10 Μαρτίου, ημερομηνία συμπλήρωσης ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια. 

Πηγή : tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου