ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Πλημμύρισαν Ξανά Οι Δρόμοι Από Φοιτητές Και Εκπαιδευτικούς

  1. Ο αριθμός των φοιτητών που βρέθηκαν στο δρόμο ήταν ελαφρώς αυξημένος στην Αθήνα, σε σχέση με τη διαδήλωση της προηγούμενης Πέμπτης, ενώ μεγαλύτερη ήταν η τάση ανόδου σε πόλεις της περιφέρειας. Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες νέες και νέοι, καθώς και εκπαιδευτικοί, διαδήλωσαν μαχητικά κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως. Είναι ήδη η τέταρτη βδομάδα κινητοποιήσεων, εν μέσω πανδημίας, και τίποτα δεν δείχνει πως το κίνημα «κουράζεται», αντίθετα παραμένει ιδιαίτερα ζωντανό. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ψηφίσει το νομοσχέδιο μέσα σε μαζικές διαδηλώσεις. Η υλοποίησή του όμως κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιη.

  2. Ιδιαίτερη σημασία είχε η εμφάνιση πλακάτ αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους στην Τουρκία φοιτητές. Η πλευρά της διεθνιστικής αλληλεγγύης δυναμώνει τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του φοιτητικού κινήματος.
  3. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να απαγορεύσει για δεύτερη φορά τη διαδήλωση, μετά το φιάσκο της προηγούμενης Πέμπτης. Αυτό δείχνει πως η εφαρμογή των αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων εξαρτάται από την παρέμβαση του κινήματος στην πραγματική ζωή.
  4. Ως προς την αμιγώς κατασταλτική του πλευρά, ο αποκρουστικός νόμος Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά όσο η μαζικότητα των κινητοποιήσεων ακυρώνει όποιο σχεδιασμό για περιορισμό τους. Αυτό δεν αναιρεί την επικινδυνότητα της ενεργοποίησης του στο δικαστικό επίπεδο. Και ήδη η κυβέρνηση, μέσω της αστυνομίας, κινείται για τη διαμόρφωση μιας διαρκούς δικαστικής λαιμητόμου πάνω από τους αγωνιστές.
  5. Η προκλητική εργαλειακή αξιοποίηση του κορονοϊού για τη συκοφάντηση του κινήματος είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί εν όψει ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως την επόμενη εβδομάδα και με φόντο το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας. Αυτό δεν αναιρεί την ευθύνη των διαδηλωτών να τηρούν στο μέτρο του δυνατού τα μέτρα προστασίας.
  6. Η επιμονή της αστυνομίας στο πλαίσιο του νέου νόμου να μην κλείνει την κυκλοφορία έχει ως μόνο αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των οδηγών που βλέπουν το δρόμο να κλείνει την τελευταία στιγμή, συνδυαστικά με την ταλαιπωρία που πάλι η ΕΛΑΣ προκαλεί στους επιβάτες του μετρό με το αυθαίρετο κλείσιμο σταθμών του μετρό ώρες πριν τις κινητοποιήσεις.
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου