ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ

 
“Καλό ταξίδι φίλε και συνάδερφε Δημήτρη.

      Η ευσυνειδησία καμιά φορά μπερδεύεται με την εκμετάλλευση.

      Όλοι ξέρουν καλά πως βγαίνουν αυτά τα δρομολόγια και τα μεροκάματα του τρόμου σε αυτές

      τις άγονες γραμμές...

      Ποιος άραγε ενδιαφέρεται αν εσύ έφυγες τόσο νέος”

                                     (Δήλωση εργαζομένου με σημείο αναφοράς το θανατηφόρο ατύχημα)

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, με σεβασμό και τιμή στο νεκρό εργάτη καθώς και με ειλικρινή συλληπητήρια προς την οικογένειά του, είχε υποβάλλει δημόσια ερωτήματα στο από 9-1-2021 Δελτίο Τύπου της για το τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα της 7-1-21 στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας. Τα δημόσια ερωτήματα τα είχε απευθύνει προς τους/τις: Δήμαρχο Τριφυλίας, αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γενική Γραμματέα Δήμου, Διευθυντή Καθαριότητας & Πρασίνου, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών (ως αρμόδια του λεγόμενου Συνεργείου Κίνησης) και στον Προϊστάμενο Αποκεντρωμένου Τμήματος Καθαριότητας Αετού – Αυλώνος. Τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν, ως και σήμερα. Επίσης αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η προγραμματισμένη κι αναγγελθείσα συνέντευξη του Δημάρχου Τριφυλίας στην ΕΡΑ Καλαμάτας στις 15/1/2021. Και γι΄ αυτή την επ΄ αορίστον αναβολή υπάρχει ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ;;;...Τουναντίον, πίστεψαν ότι με μεσίστιες σημαίες και λογάκια ευτελή, θα κουκουλώσουν το θάνατο του άτυχου εργάτη και θα κάνουν κέρδη (ψήφους) μ΄ αυτές τους τις ενέργειες. Δυστυχώς γι΄ αυτούς αυτό είναι ακατόρθωτο και ταυτόχρονα δημιουργεί αρνητικότατα συναισθήματα στην κοινωνία του Δήμου ολόκληρου. 40 μέρες μετά και αφού τελείωσαν τα κροκοδείλια δάκρυα και οι θλίψεις ένα είναι σίγουρο: για το ατύχημα αυτό δεν έφταιγε η κακιά στιγμή. Για το θανατηφόρο αυτό εργατικό ατύχημα σίγουρα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ! Όπως και σίγουρα ο πόνος, η θλίψη – αρνητικότατα φορτία – βαραίνουν τους ανθρώπους του αδικοχαμένου εργάτη. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια κακοφτιαγμένα και ακατέργαστα.

Οι διοικητικές πρακτικές – πολιτικές στον τομέα της καθαριότητας και πρασίνου, είναι οι ίδιες και απαράλλακτες σήμερα και χθές. Τα πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης ως επί το πλείστον, είναι κι αυτά τα ίδια που χρησιμοποιούσε και η προηγούμενη διοίκηση. Η οποία ας μην ξεχνάει ότι είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα, ευτυχώς όχι θανατηφόρο. Ατύχημα που προκάλεσε μόνιμη αναπηρία.

Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών δεν περιμένει να απαντήσετε στα ερωτήματά της. Εκείνο όμως που περιμένει είναι να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες στους υπαίτιους. Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί να σιωπήσει για να μην υπάρξουν και άλλοι νεκροί και κατά συνέπεια να μην γίνει συνένοχος στα δικά τους εγκλήματα. Διότι τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Φιλιατρά, 15 Φλεβάρη 2021

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών 

στάλθηκε με email 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου