ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Φλόγες Τυλίγουν Την Προσφυγιά / ΠΡΙΝ

  Σχόλιο Πρώτης Σελίδας

▸Μια 26χρονη Αφγανή, έγκυος στον 8ο μήνα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, αποπειράθηκε την περασμένη Κυριακή να αυτοπυρποληθεί μέσα στη σκηνή της στο Καρά Τεπέ. Η γυναίκα, αναγνωρισμένη πρόσφυγας, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη με την οικογένεια της την προπερασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Της έγινε όμως γνωστό, την τελευταία στιγμή, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της,.


Η γυναίκα, που μετά το απονενοημένο διάβημα νοσηλεύτηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, κλήθηκε να δώσει κατάθεση σε ανακριτή, ώστε να διερευνηθεί η σε βάρος της κατηγορία για εμπρησμό! Η επιλογή της δίωξης εναντίον της νεαρής τραυματισμένης γυναίκας πήρε διεθνείς διαστάσεις και απασχόλησε εφημερίδες όπως ο Guardian και οι New York Times.

Ας σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα ένα 8χρονο προσφυγόπουλο κουρδικής καταγωγής βρήκε το θάνατο από πυρκαγιά σε δομή προσφύγων στη Θήβα.

Για την «ποιότητα» του πολιτικού διαλόγου ανησυχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως η κυβέρνηση διόλου δεν ανησυχεί για την ποιότητα της ζωής των 6.500 προσφύγων που στοιβάζονται στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ ή σε άλλες άθλιες ανά την Ελλάδα εγκαταστάσεις, και ζουν κυριολεκτικά μέσα στη λάσπη και τον βούρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου