ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Νέα Πανεκπαιδευτικά Παλλαϊκά Συλλαλητήρια 11/2 – Στο Σύνταγμα Στις 5 μ.μ.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι συλληφθέντες, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 π.μ.

Με νέες μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, διατρανώνουν τη θέλησή τους να μην περάσει και δίνουν απάντηση στο χθεσινό όργιο κυβερνητικής αστυνομικής τρομοκρατίας, κυρίως μετά τη λήξη του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου, του μεγαλύτερου από όσα είχαν προηγηθεί.

Για σήμερα Πέμπτη προγραμματίζεται νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα, κι ενώ μέσα στη βουλή θα παίζονται οι τελευταίες πράξεις του δράματος της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 4.30 μ.μ.


Ιδιαίτερη σημασία έχει το κάλεσμα για πανεργατική παλλαϊκή συμμετοχή, αναγκαία καθώς το νομοσχέδιο κτυπά καίρια το δικαίωμα των παιδιών των εργατικών λαϊκών στρωμάτων στην μόρφωση και στα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα, η μαζική λαϊκή συμμετοχή θα είναι μια απάντηση στο χθεσινό κρεσέντο αχαλίνωτου αστυνομικού τραμπουκισμού κατά της νεολαίας. Αλλά και γενικότερα στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, της στήριξης του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Στη συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα καλούν εκτός των φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικά σωματεία, πρωτοβάθμια σωματεία, κινήσεις και συλλογικότητες, το ΠΑΜΕ και άλλοι.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα εξής:  

Θεσσαλονίκη 5.30 μ.μ Άγαλμα Βενιζέλου
Γιάννενα 12:00 μ. Περιφέρεια
Βόλος 1 μ.μ. Θόλος
Πάτρα 1 μ.μ. Πλατεία Γεωργίου
Χανιά 5 μ.μ. Κεντρική Αγορά
Ξάνθη 1 μ.μ. Κεντρική Πλατεία
Φλώρινα 12 μ. Κανόνια

Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων οι φοιτητές που συνελήφθησαν χθες και κρατούνταν στην ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και μέλη της ΕΑΑΚ και της νΚΑ. Ιδιαίτερα προκλητικά οι αστυνομικές αρχές δεν επέτρεψαν στους δικηγόρους να δουν τους συλληφθέντες, πάρα γύρω στα μεσάνυχτα(!), σχεδόν οκτώ ώρες μετά τη σύλληψή τους. Εκατοντάδες φοιτητές/τριες παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από τη ΓΑΔΑ και διαδήλωναν την αλληλεγγύη τους, παρά την προκλητική παρουσία της αστυνομίας.

Οι φ.σ. καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σήμερα στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Σε χθεσινοβραδινό σχόλιό της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση τονίζει:

Σήμερα δώσαμε ξανά ηχηρό μήνυμα. Δεν θα αποφασίζουν οι λίγοι για τις τύχες των πολλών.

Οι διαδηλώσεις πέτυχαν κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής. Η νεολαία βγήκε στους δρόμους και φώναξε για ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Όσους και να συλλάβετε, όσους και να χτυπήσετε θα είμαστε εκεί κατά χιλιάδες.

-Αύριο στις 11:00 στην Ευελπίδων πλάι στους συλληφθέντες.

-Στηρίζουμε την συγκέντρωση των καλλιτεχνών ενάντια στον σκοταδισμό της τέχνης, τον μουσικό τρομονόμο.

-Όλοι/ες στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά, παλλαϊκά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη της χώρας αύριο! Φοράμε μάσκες και φωνάζουμε πιο αποφασιστικά από ποτέ.


Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο!

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου