ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Πάλη Για Εργατική Εναλλακτική

«O ήλιος του εμβολίου φωτίζει, πια, την επόμενη μέρα. H Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί. Κι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή τη διαδρομή της ελπίδας είναι να πετύχουν τα μέτρα που θα ισχύουν από μεθαύριο. Θα τα τηρήσουμε και θα νικήσουμε!».

Aυτά είπε στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το νέο λοκντάουν μέσα στο λοκντάουν. Ο πρωθυπουργός μας καλεί να «εφαρμόσουμε τα μέτρα σε αυτό το τελευταίο μίλι για την ελευθερία». Όμως στην πραγματικότητα είναι η απόλυτη αποτυχία όλων εκείνων των μέτρων που έχει πάρει στα προηγούμενα μίλια αυτού του μαραθώνιου, που έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της πανδημίας, βάθεμα της φτώχειας, μόνιμο καθεστώς απαγορεύσεων και έκτακτης ανάγκης για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Και βέβαια χρυσές ευκαιρίες και προνόμια για την τάξη των «αρίστων» που εκπροσωπεί, κατά οικογενειακή του παράδοση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικά ψέματα

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στα τέλη της περασμένης άνοιξης πανηγύριζε ότι η κυβέρνησή του «νίκησε την πανδημία» και μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Αλλά αυτό που ήρθε ήταν το φονικό ξέσπασμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Και μετά, στις αρχές Γενάρη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του διατυμπάνιζαν ότι δύο εκατομμύρια θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλη Μάρτη και στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει χτιστεί τείχος ανοσίας. Τώρα μας υπόσχονται ότι, στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχουν εμβολιαστεί μόνο οι ευάλωτες ομάδες.

16/2, Το στρατόπεδο προσφύγων στη Μαλακάσα

Στο μεταξύ περίπου πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία μέσα σε τρεισήμισι μήνες από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου, πάνω από 1.500 άνθρωποι κατά μέσο όρο τον μήνα. Πόσες χιλιάδες ζωές αλήθεια αναμένεται να χαθούν ακόμη τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένοντας να ανατείλει ο «ήλιος» του «φωτεινού παντογνώστη»;

Πλησιάζοντας τον ένα χρόνο από το πρώτο λοκντάουν και πηγαίνοντας προς την απεργία των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, το πραγματικό φως που φαίνεται μπροστά μας είναι οι εργατικές διεκδικήσεις που ανοίγουν εναλλακτικές λύσεις. Η κυβέρνηση που διαχειρίζεται την πολλαπλή και μακρόσυρτη κρίση του καπιταλισμού έχει χρεοκοπήσει: ακόμα και για τον χιονιά, η μόνη απάντηση που έχει είναι «κλειστείτε σπίτι» (όσοι μπορείτε, όσο ακόμα μπορείτε, οι υπόλοιποι ...όποιον πάρει ο χάρος).

Γι’ αυτό, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους απεργούς στα Νοσοκομεία, στα Πλοία, στην Παιδεία, στον Επισιτισμό-Τουρισμό, τους εργάτες της Τέχνης και τη νεολαία που διαδηλώνουν μαζικά. Συνδέουμε και γενικεύουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, γιατί έτσι χτίζουμε ένα γνήσιο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση αλλά και τη δύναμη που μπορεί να το υλοποιήσει. Ένα δυνατό οργανωμένο εργατικό κίνημα και μια Αριστερά επαναστατική, αποφασισμένη να οδηγήσει αυτή την προσπάθεια μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου