ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΕΕΚ : Στο Δρόμο Της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας Για Υγεία-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι!

Η μάχη της φοιτητικής νεολαίας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχουντίδη – Κούλη, ενάντια στις διαγραφές των εργαζόμενων φοιτητών και στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, ενάντια στους χουντονόμους και την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, έχει περάσει σε μια νέα φάση μετά την πετυχημένη διαδήλωση της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου που έσπασε την αστυνομική απαγόρευση.

Ο άνεμος της εξέγερσης που φυσάει σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως στην Γαλλία με την μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις και την Τυνησία της επαναστατικής εξέγερσης, γίνεται αισθητός και στην Ελλάδα. Είναι καιρός ολόκληρη η εργατική τάξη που νιώθει οργή για την βαρβαρότητα που επιβάλλει η Κυβέρνηση του παρακμασμένου συστήματος του κεφαλαίου, να βγει στους δρόμους, απαιτώντας Υγεία – Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία για όλο το λαό, κάθε αποκλεισμένο αυτού του κόσμου των καπιταλιστών που απειλεί να μας θάψει κάτω από τα ερείπιά του!

Με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση των νοσταλγών του μετεμφυλιακού καθεστώτος και των αιματοβαμμένων έργων και ημερών της χούντας, επιχειρεί μια αντιδραστική τομή όχι μόνο στην Παιδεία αλλά και στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Επιχειρεί να διαμορφώσει μια αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κρίσης του συστήματός τους, προωθώντας την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Με πρόσχημα τους κινδύνους της πανδημίας για την οποία έχει τεράστιες ευθύνες, θέλει να χτυπήσει τον εχθρό – λαό που την οργή του φοβάται και την εξέγερσή του τρέμει.

Η διαδήλωση της 28ης Ιανουαρίου, ήταν ένα καρφί στο μάτι της Κυβέρνησης. Σπάζοντας την αστυνομική απαγόρευση, οι φοιτητές, με την καθοριστική κινητοποίηση τμημάτων της οργανωμένης εργατικής τάξης, έδωσαν ένα χτύπημα στο αστυνομικό κράτος που επιχειρεί η κυβέρνηση να στήσει. Η κινητήρια δύναμη της κινητοποίησης, είναι το ποιοτικό άλμα στην παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που δεν έχει, ούτε πρόκειται να συνέλθει από το σοκ της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση των εχθρών του λαού, μια συμμορία ακροδεξιών, χουντικών, φασιστοειδών, νεοσυντηρητικών, πατενταρισμένων δεξιών, αποτυγχάνοντας να αντιμετωπίσει την πανδημία, διαλύοντας την υγεία, επιτιθέμενη στους υγειονομικούς και διαλύοντας την εκπαίδευση, ετοιμάζει το αστυνομικό κράτος για την αντιμετώπιση της κοινωνικής θύελλας που έρχεται, με την ανεργία να σαρώνει ολόκληρο τον σαπισμένο καπιταλισμό.

Ο αγώνας για τη Ζωή θα είναι σκληρός και παρατεταμένος. Η νεολαία, στην πρώτη γραμμή της πάλης όλου του λαού, με την εργατική τάξη επικεφαλής, πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς αγωνιστικούς δεσμούς με το επαναστατικό προλεταριάτο. Απέναντι στον κατακερματισμό και την διάσπαση των αγώνων, να προωθήσουμε ένα τολμηρό σχέδιο πάλης για ένα κοινό ταξικό μέτωπο των μαχόμενων φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των άνεργων και εργαζόμενων εργατών, στο δρόμο για την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, την ανατροπή της κυβέρνησης και την εργατική εξουσία. Όλοι στους δρόμους!

•16/2 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.

Αθήνα 2/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου