ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΝΑΡ : Όλοι Στα Συλλαλητήρια Για Την Εκπαίδευση, Τετάρτη 10/2/2021

 

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και την συνολική της πολιτική μέχρι τώρα στην εκπαίδευση:

  • Επιδιώκει να πετάξει έξω από την εκπαίδευση μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, ειδικά από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί:
    • Με την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την «Τράπεζα Θεμάτων» και τον καθορισμό της λεγόμενης «Ενιαίας Βάσης Εισαγωγής» θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με πέρσι!
    • Με το κλείσιμο δεκάδων τμημάτων και τον καθορισμό ορίων σπουδών και διαγραφών φοιτητών, πετάει έξω τα παιδιά από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν για να σπουδάσουν.
  • Με την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με τα πτυχία των δημόσιων ΑΕΙ δίνει ένα τεράστιο χτύπημα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενώ δημιουργεί κυριολεκτικά ένα χάος στην αγορά εργασίας. Στην ουσία η κυβέρνηση λειτουργεί σαν όργανο των ιδιωτικών σχολαρχών στους οποίους στέλνει έτοιμη «πελατεία», αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους!
  • Μειώνει και τα παιδιά που πηγαίνουν στη δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς κλείνει δεκάδες ΕΠΑΛ.
  • Με την ψήφιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας ακολουθεί μια πρωτοφανής χουντικού τύπου καταστολή που βρίσκει απέναντί της τους πάντες, με μόνο στόχο να τσακίσει τις αντιστάσεις της νεολαίας, ώστε να προχωρά χωρίς αντιστάσεις η παρέμβαση των επιχειρήσεων και συνολικά η αντιδραστική της πολιτική στα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη ημέρα της θητείας της βήμα-βήμα διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία με 15 παιδιά σε κάθε τάξη, με κατάλληλα κτήρια και προσλήψεις εκπαιδευτικών, κρατώντας για ένα χρόνο τώρα ουσιαστικά κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια. Προσπαθεί σταθερά να μονιμοποιήσει το αίσχος της τηλε-εκπαίδευσης. Πρόσφατα μάλιστα το πρότεινε βουλευτής της ΝΔ, σαν μόνιμη λύση για τα μικρά νησιά! Με την πολιτική της αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μόρφωση, αλλά και την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους η πάλη για να μην περάσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και να ανατραπεί συνολικά η πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης μας αφορά όλους και πρώτα απ΄ όλα τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Οι φοιτητές με τις μαζικές τους κινητοποιήσεις τρεις εβδομάδες τώρα έσπασαν τις απαγορεύσεις και υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά την αξιοποιεί για να περάσει μια βάρβαρη πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους και υπέρ του κεφαλαίου!!

Άφησε ανοχύρωτη την δημόσια υγεία, τώρα σέρνει τους «ήρωες» υγειονομικούς και στα δικαστήρια. Δεν πήρε κανένα μέτρο σε συγκοινωνίες και χώρους δουλειάς. Η υπόθεση «γρήγοροι μαζικοί εμβολιασμοί» αποδείχτηκε φιάσκο της ΕΕ και των πολυεθνικών που βάζουν πάνω απ όλα τα συμφέροντά τους, τα κέρδη και την πολιτική των κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους στη λιμοκτονία αφήνοντάς τους στα 534 ευρώ, την ίδια ώρα που χαρίζει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματίες αφήνοντάς τους ασύδοτους να «κάνουν παιγνίδια» με την πανδημία.

Σε χιλιάδες χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι δουλεύουν μαύρα ενώ είναι σε «αναστολές συμβάσεων», με το κράτος να πληρώνει ουσιαστικά τους μισθούς τους, ακόμα και σε επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα, αλλά βγήκαν κερδισμένες κι από πάνω!!

Ετοιμάζονται να μας φέρουν νομοσχέδια που ιδιωτικοποιούν την επικουρική ασφάλιση και καταργούν το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία! Πάνω απ΄ όλα, ετοιμάζονται να «πατήσουν» πάνω στην καταστροφή που δημιουργούν και να μας φέρουν νέα μνημόνια! Στηρίζονται πάνω στη συναίνεση που προσφέρουν απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και στην στήριξη του ακροδεξιού Βελόπουλου και νομίζουν πως και οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα αντισταθούν! Γελιούνται!! Η μαζική κινητοποίηση του φοιτητικού και συνολικά του εκπαιδευτικού κινήματος δείχνει ότι ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας μπορούν και πρέπει να γίνουν μαζικοί ανατρεπτικοί αγώνες.

Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία και συνολικά!

Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια.

1) Για μέτρα υπέρ της υγείας των εργαζόμενων, στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

2) Για πλήρη αποζημίωση όλων των εργαζόμενων που οι θέσεις τους έχουν πληγεί από τα κλεισίματα επιχειρήσεων, για απαγόρευση των απολύσεων!

3) Για διαγραφή χρεών προς το κράτος, τις τράπεζες και τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, των εργαζόμενων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

4) Για εθνικοποίηση των εταιρειών φαρμάκων, των τραπεζών και όλων των εταιρειών που ενισχύονται από το κράτος. Όχι τζάμπα λεφτά του λαού για να σωθούν οι καπιταλιστές!

5) Παλεύουμε, μαζί με την νεολαία για να μην περάσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Φεβρουάριος 2021

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,

Τετάρτη 10/2:

Αθήνα

13:00

Προπύλαια

Θεσσαλονίκη

13:00

Άγαλμα Βενιζέλου

 

17:30

Άγαλμα Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη & Πέμπτη 11/2

13:00

Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα

13:00

Πλατεία Γεωργίου

Γιάννενα

12:00

Περιφέρεια

Βόλος

13:00

Θόλος

Χανιά

13:00

Πλατεία Αγοράς

Ρέθυμνο

12:00

Δημαρχείο Ρεθύμνου

Ηράκλειο

13:00

Πλατεία Ελευθερίας

Κομοτηνή

12:00

Πλατεία Ειρήνης

Ξάνθη

13:00

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Λάρισα

18:00

Κεντρική Πλατεία

Σάμος

12:00

Πλατεία Καρλοβάσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου