ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΕΕΚ : Ενάντια Στο Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Υγεία–Δουλειά–Παιδεία-Ελευθερία

Με την κατάθεση του αντιδραστικού νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για ψήφιση, η κυβέρνηση του κεφαλαίου επιχειρεί να δώσει το πλήγμα στο φοιτητικό κίνημα, που έχει κινητοποιηθεί μαζικά στο δρόμο δείχνοντας την κατάσταση κρίσης στην οποία έχουν εισέλθει οι “από πάνω”. Φοβούνται ότι η παράταση αυτής της σύγκρουσης με τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς, θα πυροδοτήσει την κινητοποίηση όλου του λαού που υποφέρει από την πανδημία, η οποία εκδηλώνει και κορυφώνει την ασυμβατότητα του παρακμασμένου καπιταλισμού με τις ανάγκες της Ζωής.


Είναι ταξικό έγκλημα η διαγραφή των εργαζόμενων φοιτητών από τις σχολές στη βάση μιας ανθρωποφαγικής πολιτικής διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι βαρβαρότητα η επιβολή αστυνομικών μηχανισμών στα πανεπιστήμια και τις εστίες στα οποία οι φοιτητές, πολύ πριν την πανδημία στερούνται στοιχειωδών υποδομών. Είναι αίσχος ο αποκλεισμός της μαθητικής νεολαίας από την ανώτατη εκπαίδευση, στο όνομα μιας ταξικά προσδιορισμένης δήθεν “αριστείας” και με βάση τις ανάγκες της επιβίωσης της παρασιτικής πρυτανικής εξουσίας.

Στο δρόμο, όμως, η κυβέρνηση των καπιταλιστών αποδεικνύεται περισσότερο ευάλωτη όπως και οι ίδιοι ξέρουν. Τα πρώτα σημάδια απώλειας του ελέγχου των μικροαστικών λαϊκών στρωμάτων, που ασφυκτιούν μέσα στην κρίση που ήδη αρχίζει να εκδηλώνεται, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της κρίσης της καμπάνιας εμβολιασμού στην διαλυόμενη Ε.Ε., φέρνουν τους εφιάλτες της Γαλλίας και της Τυνησίας στον μακάβριο ύπνο των κρατούντων. Της Γαλλίας της μεγάλης Γενικής Απεργίας ενάντια στις απολύσεις και της Τυνησίας όπου ο επαναστατημένος λαός με την άνεργη νεολαία στην πρωτοπορία, βγαίνει ξανά στους δρόμους δέκα χρόνια μετά την επανάσταση και την ανατροπή του Μπεν-Αλι.

Το αστυνομικό κράτος που επιχειρούν να στήσουν με τους χουντονόμους για τις διαδηλώσεις, τις διώξεις και τα πρόστιμα κατά διαδηλωτών, είναι υπονομευμένο από τις αντιφάσεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των συνεπειών της στην ταξική πάλη διεθνώς και στην Ελλάδα. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, είναι καιρός να δυναμώσουν, μέσα από την πάλη για Υγεία – Δουλειά – Παιδεία – Ελευθερία, πρώτα από όλα της νεολαίας και των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών και όλης της εργατικής τάξης. Για την ανατροπή της Κυβέρνησης, με επανάσταση, για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.

Όλοι στην διαδήλωση Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 1 μ.μ. στα Προπύλαια

9/2/2021

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Τροτσκιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου