ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πρώτα Διαλύουν Μετά Ξεπουλούν / ΠΡΙΝ

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα, μένοντας χωρίς ρεύμα, θέρμανση και συχνά νερό αυτή την εβδομάδα και η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη συζήτηση στο πρόβλημα του καταμερισμού των υπευθυνοτήτων. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιος έχει την ευθύνη να κοπούν τα επικίνδυνα για τα δίκτυα δέντρα και κλαδιά, αλλά καμιά αναφορά στο ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Περίπου οι μισοί από τους εναερίτες αποχώρησαν την προηγούμενη τριετία χωρίς να αντικατασταθούν, μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο προσωπικό καθαρισμού, με αποτέλεσμα τα έργα να ανατίθενται σε ιδιώτες εργολάβους με συμβολικούς ελέγχους. 

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους εργαζόμενους στους δήμους. Επίσης, μεταξύ 2012-2019 οι επενδύσεις του ΔΕΔΔΗΕ για τη θωράκιση των γραμμών μεταφοράς μέσης και χαμηλής τάσης συρρικνώθηκαν κατά 52%. Ακόμα, μόνο το 10% των γραμμών μεταφοράς στην Ελλάδα είναι υπογειοποιημένο, όταν στην Πορτογαλία είναι 25% και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πάνω από 50%.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που τσακώνονται τώρα για την ασυνεννοησία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του τοπικού κράτους και του ΔΕΔΔΗΕ, όταν αυτοί ήταν που υλοποίησαν ή συνέχισαν τον κατακερματισμό των δημόσιων υπηρεσιών (όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΣΕ) για να πουληθούν κομμάτι-κομμάτι.

Κατά τραγική σύμπτωση, στις 18 Φεβρουαρίου ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ! Ενός κρατικού οργανισμού με αποστολή να εξασφαλίζει μια θεμελιώδη κοινωνική ανάγκη, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτές τις μέρες όλοι καταλάβαμε την αξία του. Οι κυβερνώντες και η ΕΕ προωθούν την ιδιωτικοποίησή του και μάλιστα κοψοχρονιά, καθώς τον έχουν διαλύσει. Δεν πρέπει να τους περάσει!
 
Πηγή : Πριν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου