ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Επίθεση Mε ΜΑΤ Kαι Aύρα Nερού Στην Πορεία Για Τον Δημήτρη Κουφοντίνα

 

 
 

Όχι, αυτές οι εικόνες δεν προέρχονται από την Τουρκία του Ερντογάν. Όχι, αυτός ο βαριά εξοπλισμένος στρατός αστυνομικών με τις χακί στολές, τα πιστόλια, τα γκλομπς, τα ασφυξιογόνα, τις κρότου-λάμψης, τα δίτροχα και την αύρα νερού που επιτίθενται σε διαδηλωτές, χωρίς ούτε καν μια αφορμή, δεν είναι Τούρκοι αστυνομικοί. Όχι, αυτός ο φυλακισμένος που βρίσκεται λίγο πριν το κατώφλι του θανάτου, κάνοντας απεργία πείνας για 48η μέρα και απεργία δίψας για 2η ημέρα, δεν είναι απεργός πείνας στα τουρκικά κελιά του Ερντογάν.

Όχι, εδώ είναι Αθήνα, εδώ είναι Ελλάδα, έχουμε δημοκρατία, καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία απ’όπου κι αν προέρχεται. Η δημοκρατία δεν καταργεί την ελευθερία του λόγου, δεν χτυπά το δικαίωμα της διαδήλωσης, η δημοκρατία δεν εκδικείται, η δημοκρατία δε δολοφονεί, γιατί αν όλα τα παραπάνω ίσχυαν δε θα ήταν -στη θεωρία- δημοκρατία, μας λένε και μας κουνάν συχνά το χέρι.

Όμως –στην πράξη- «η δημοκρατία δε γνωρίζει αδιέξοδα». Κάθε φορά που ακούω αυτή τη φράση τέτοιες εικόνες έρχονται στο μυαλό μου. Γιατί αυτή ακριβώς η φράση των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατών χρησιμοποιείται πάντα ως άλλοθι για τα χειρότερα εγκλήματα τους.
 
Πηγή : alerta

1 σχόλιο:

  1. Πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή πολλών οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς με αίτημα να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και να ικανοποιηθεί το αίτημα του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως ψηφίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση.

    «Η αλληλεγγύη ανοίγει περάσματα στην ελευθερία», «Νίκη στην απεργία πείνας», «Το κράτος δολοφονεί τον Δ. Κουφοντίνα», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό στην μαζικότερη πορεία που έχει γίνει από την έναρξη της απεργίας πείνας στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 διαδηλωτών.

    Είναι γνωστό ότι ο απεργός πείνας βρίσκεται σε εντελώς οριακή και κρίσιμη κατάσταση για την υγεία του και, όπως αναφέρουν οι οργανώσεις, αντιμετωπίζει τη μεθόδευση της εξόντωσής του, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας και κατέληξε στο ίδιο σημείο.

    Πηγή : alterthess

    ΑπάντησηΔιαγραφή